Site icon Dijital Tekerlek

RUS ARAMA DEVİ YANDEX, OTONOM ARAÇ SAYISINI ARTTIRIYOR!

RUS ARAMA DEVİ YANDEX, OTONOM ARAÇ SAYISINI ARTTIRIYOR! 5

Yandex Otonom Araç

Sürücüsüz araç konusundaki çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Şirket yeni teknolojilerin test edilmesini hızlandırmak için otonom araç ayısını on kat artıracak.

Yandex Otonom Araç

Yandex sürücüsüz araçlar bölümü başkanı Dmitry Polishchuk, Reuters ile yaptığı röportajda filolarındaki otonom araç sayısını önümüzdeki iki yıl içerisinde 1.000‘e çıkaracaklarını söyledi. Rus şirketin sürücüsüz otomobil sayısını artırması yeni teknolojilerin gelişme sürecini hızlandırmak niyetinde.

Yandex, 2017 yılından bu yana sürücüsüz araç prototiplerini test ediyor. Şirket bunun için Japon üretici Toyota’nın araçlarını kullanıyordu. Öte yandan Hyundai de elektrikli ve otonom araç teknoloji geliştiren şirketlere büyük yatırımlar yapıyor.

Yandex Otonom Araç
Yandex Otonom Araç

Reuters’e konuşan Yandex’in otonom otomobil kanadının yöneticisi Dmitry Polishchuk, 2 yıl vadeli planlarını şu şekilde anlattı: “Filomuzu daha da yükseltmenin peşindeyiz. Yani toplam rakam 1000′in üzerine çıkacak. Planladığımız 1000 aracı 1-2 yıl içerisinde üretebilecek teknolojimiz var.Bu sayede algoritmalardaki değişimleri daha hızlı çözebileceğiz.”

Yandex şimdiden sene sonunda 100 otomobilin yol testlerine başlamış olacağını ifade ediyor. 90 aracı sürücüsüz olarak test etmeye devam eden firma, 35 aracı da Yandex mühendisleri ile birlikte Moskova sokaklarına çıkarmış durumda.

Dijital Tekerlek | Instagram

142 bin Dolardan 98 bin Dolara!

Yandex henüz bu otonom teknolojilere ne kadar yatırım yaptığını açıklamadı. Öte yandan Polishchuk bir aracın yaklaşık 98.000$’lık maliyete sahip olduğunu belirtmiş. Firmanın ilk aracı üretmesi bundan daha pahalıya mal olmuş. Yani şirket maliyeti ciddi anlamda düşürmüş durumda. Ayrıca otomobilin teknolojik olarak daha gelişmiş hale geldiği de vurgulanıyor.

Moskova’ya giderseniz, sokaklarında Yandex’in otonom araçlarını görmeniz an meselesi!

Exit mobile version