Site icon Dijital Tekerlek

Roush tarafından yapılan, GT500 katili 2021 Ford Mustang

Roush tarafından yapılan, GT500 katili 2021 Ford Mustang 3

Ford tarafından güncellenen 2021 Mustang modelleri sayesinde Roush tarafından geliştirmeler yapılan Mustang modelinin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ford marka araçlar konusunda oldukça bilgi sahibi olan Roush markası bu kez yeni Mustang modeli ile bizlerle. Modelin Stage 3 yükseltme paketi gerçekten oldukça dikkat çekici. Stok GT500 modeli 760 beygir güce sahip. Roush tarafından geliştirilen normal GT modeli 775 beygir güce ulaşmış durumda. Fakat performans tarafından önce birlikte tasarıma bakalım.

2021 Ford Mustang Roush

Yeniden tasarlanan modelde tekerlek muhafazalarının yanı sıra havalandırmalı bir kaput mevcut. Ayrıca araçta dört çıkışlı egzoz sistemi ve ön çamurluklardaki havalandırmalara sahip bir aerodinamik gövde kiti yer almakta. Lastik tarafında  Continental Extreme Contact mevcut. Bununla birlikte 20″ boyutundaki jantlar gücü yere oldukça güzel iletmekte.

İç tasarımda ise; birinci sınıf deri döşemeler, ışıklı kapı eşikleri ve ek yardımcı göstergeler göz alıcı. Ayrıca özel bir vites topuzu da mevcut.

2021 Ford Mustang Roush

Performans tarafına bakacak olursak 5.0 litrelik süper şarjlı V8 motor; 750 beygir güce, 908 Nm tork değerine sahip. Bu sayede 0-100 km/s hızlanması yalnızca 3.6 saniye. Ayrıca bu güç isteğe bağlı olarak 775 beygire kadar arttırılabilir.

Sonuç olarak Roush-Performance tarafından yapılan bu Stage 3 kitinin fiyatı 24.995 $’ dan başlamakta.

Ford markasının tarihçesini konu aldığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version