Site icon Dijital Tekerlek

Rolls-Royce Spectre ilk kez görüntülendi!

Bu yılın başlarında yayınlanan teaser fotoğrafların haricinde elektrikli Rolls-Royce Spectre modeli ilk kez görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Önümüzdeki on yılın sonunda içten yanmalı motorları kullanmayı bırakacağını belirten Rolls-Royce tarafında; elektrikli Spectre modeli teaser görüntüler haricinde ilk kez kameralara yakalandı. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde müşterilere ulaştırılması beklenen Spectre modeli, bu yılın başlarında yapılan resmi paylaşım ile Rolls-Royce tarafının ilk üretim EV’si olma özelliğine sahip. Bununla birlikte büyük bir merakla beklenen modelin kamuoyuna ilk tanıtımı dikkat çekici ifadeler ile gerçekleşmişti.

İki kapılı bir coupe formunda olan modelin; üretimi durdurulan Wraith modeline genel anlamda benzerlik göstermesi bekleniyordu. Bu beklentiler elbette boşa çıkmazken; Rolls-Royce bazı klasik tasarım ögelerine ek olarak kullanacağı özel detaylar ile modeli özgün bir tasarıma kavuşturacak. Ayrıca görüntülenen modele baktığımızda; geçici olup olmadığı bilinmeyen alışık olduğumuzdan farklı bir far tasarımı bizleri bekliyor.

Elektrikli motorlar ile modelin, İngiliz otomobil üreticisinin meşhur çift turbo V12 motorlarına sahip Rolls-Royce modelleri ile benzer seviyede olması bekleniyor. Yani elektrikli kurulum ile modelin 650 beygir civarında güç çıkışı elde etmesi hedefleniyor. Bununla birlikte modelin platform tarafında; Ghost, Phantom ve Cullinan modellerinde gördüğümüz “Architecture of Luxury” platformu kullanılıyor.

Son olarak yıllardır büyük bir merakla beklenen elektrikli Rolls-Royce Spectre modeline ilişkin teknik özelliklere; 2023 yılında yapılması beklenen resmi lansman öncesinde ulaşmamız mümkün görünmüyor.

“2021 yılında Opel ödüllere neredeyse doydu!”

Exit mobile version