Site icon Dijital Tekerlek

Rolls-Royce Boat Tail ile kişiselleştirmenin sınırı yok!

Sedeften ilham alan dış kaplama ve iç detaylara sahip olan Rolls-Royce Bolt Tail gösterildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Sahip olduğu detaylar ile tüm gözleri üzerine toplamayı başaran model, 2022 Villa d’Este’de resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte marka, gövde yapımı Boat Tail modelinin ikincisini de resmi olarak sergilemiş oldu. Geçtiğimiz yıl tanıtılan ilk model Boat Tail Cabrio, 20 milyon sterlinlik fiyat etiketiyle gelmiş geçmiş en pahalı Rolls-Royce ünvanını ele geçirmişti.

Rolls-Royce Boat Tail tasarımı

Rolls-Royce tarafının Coachbuild ekibi tarafından inşa edilen serinin ikinci arabası olan model; işçiliği, ayrıntıları ve lüks detayları ile üreticinin karoser kapasitesinin zirvesini temsil ediyor. 20.yüzyıldaki yarış yatlarından ilham alan tasarımı ile ana hatlarını oluşturan model, tek alüminyum levhalardan şekillendirilen gövde panelleriyle beraber tamamen el yapımı.

Özel müşterinin Rolls-Royce Coachbuild Designers tarafından beklediği detaylar ile beraber model, dört inci kabuğundan oluşan bir seçkiye sahip. Bununla birlikte bu kabuklar, Rolls-Royce tarafından şimdiye kadar oluşturulan en karmaşık kaplamalardan biri olan dış renk içinde ilham oluyor. Ayrıca Boat Tail’in teknik elyaf alt eşiklerinde pembe altın dokuma ipliklerine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Kelebek tasarımına sahip olan arka güverte, hassas ve sofistike bir görünüm yakalayabilmek adına fırçalanmış saten bir yüzeye sahip. Bununla birlikte bu yüzeyin pembe tona sahip altın kaplama ile tamamlanıyor olması da lüksiyat hissiyatını arttıran detaylar arasında.

Son olarak Coachbuild Tasarım Biriminden Alex Innes model ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

“Boat Tail, yaratıcılık ve yaratıcı özgürlükte bir adım değişikliğidir. Elle bir motorlu araba inşa etmek, yeni bir keşif ve olasılık alanı sunuyor. 

Normal sanayileşmiş yöntemlerin yasaklayacağı şeyleri başarabilir ve zorlukları çözebiliriz. Bu iki dünyanın hikayesidir: tarihi teknikler ve köklü zanaat ile mümkün kılınan çağdaş tasarımlı modern bir motorlu araba. Gerçekten eşsiz. “Coachbuild, Lüks Bir Ev olarak çalışmalarımızı yeni bir alana taşıyor; sektörümüzün haute couture’udur. Ve bir marka olarak Rolls-Royce için hem köklerimize dönüş hem de geleneksel otomotiv üretiminde imkansızı çarpıcı bir gerçekliğe dönüştürdüğümüz çağdaş bir devrim.”

“Toyota Avrupa’da Hidrojenli Mobiliteyi Hızlandırıyor”

Exit mobile version