Site icon Dijital Tekerlek

Rimac ve Bugatti işbirliği geleceği hedefliyor

Rimac ve Bugatti işbirliği geleceği hedefliyor 12

Hiper otomobil üreticileri olan Rimac ve Bugatti yeni elektrikli otomobil teknolojisi şirketi kurmak için güçlerini birleştirdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

33 yaşındaki Hırvat, Mate Rimac tarafından, İcra Kurulu Başkanı vasfıyla yönetilecek olan Bugatti Rimac d.o.o. isimli yeni bir şirketin kurulduğu duyuruldu. Bununla birlikte 10 yaşında olan Rimac ve 110 yaşındaki Bugatti; güçlerini ve vizyonlarını ortak bir çalışma için birleştirme kararını aldı.

Yeni oluşum ile birlikte iki üreticinin, her iki markanın “geleceğini geliştirmek” için geliştirme kaynaklarını bir araya getirdiğini; ileriye dönük olarak elektrikli hiper otomobil modelleri için ortak bir teknolojiyi işaret ediyor. Bununla birlikte oluşumun merkezi 2021 yılının 3. çeyreğinde, Hırvatistan sınırları içerisinde Zagreb şehrinde açılacak.

Hatırlatmak gerekir ki Porsche tarafının Rimac Group tarafında yüzde 24 oranında hisseye sahip. Hyundai tarafının da yüzde 12 oranında Rimac Group için yatırımları olduğunu belirtmek gerekir. Bununla birlikte hem Hyundai hem de Porsche tarafı yatırımlarını ellerinde tutmaya devam edecek.

Rimac ve Bugatti taraflarının yeni oluşumu bağımsız mı olacak?

Bugatti Rimac d.o.o. bağımsız olarak yoluna devam edecek. Bununla birlikte Rimac Grubu iki iş birimine ayrılacak. İlk iş birimi hiper arabalar ile diğer iş birimi ise tamamen Rimac tarafına ait olan; Rimac Technology isimli yeni bir operasyon ile ilgilenecek. İkinci iş birimi ile birlikte Rimac; global otomobil üreticileri için akü ve elektrikli güç aktarma organları geliştirme konuları üzerine yoğunlaşacak.

Yeni oluşum, Hırvatistan’ın Kerestinec kentinde 2023 yılında açılan 170 milyon Sterlin değerinde ki yeni alanında konumlandırılacak. Bununla birlikte firma; gelecekteki Rimac ve Bugatti modelleri için tüm araştırma ve geliştirmelerin temelinin burada atmayı planlıyor.

Son olarak Rimac Otomotiv Kurucusu ve CEO’su Mate Rimac konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“En yeni hiper otomobilimiz Nevera’yı evrensel küresel beğeni için piyasaya sürdük. Bu nedenle, gelecekte gerçekten özel projeler yaratmak için bilgi, teknoloji ve değerleri birleştiren; bu iki inanılmaz markanın potansiyeli karşısında ne kadar heyecanlandığımı size anlatamam.”

“2021 Avustralya F1 Grand Prix’si iptal edildi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version