Site icon Dijital Tekerlek

Rimac devasa genel merkezini Zagreb şehrinde inşa ediyor

Geçtiğimiz haftalarda Bugatti tarafıyla yapılan ortaklık ile gündeme gelen Rimac, Hırvatistan’da yeni bir genel merkez inşa ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yayınladığı basın bülteni ile yeni genel merkezi üzerinde yaptığı çalışmaları kamuoyuna duyuran Hırvat otomobil üreticisi; Avrupa’daki en büyük birleşik araştırma, geliştirme ve üretim merkezlerinden birisini inşa ediyor. Bununla birlikte Zagreb yakınlarında bulunan tesissin yaklaşık 220 milyon Euro seviyesinde olan bir yatırım ile inşa edildiği düşünülüyor.

Hem Ar-Ge merkezi, hem de devasa bir genel merkez olacak olan yeni yerleşkenin; markanın üretimini arttırması da beklenmekte. Küçük ve egzotik bir otomobil üreticisi olan Rimac bu kimliğine, adet bazında çok sayıda modeller üreterek veda etmeyi planlıyor. Bununla birlikte yeni yerleşke ile bölgede 2.500 kişilik istihdam sağlamayı da hedefleyen otomobil üreticisi, yeni tesisi 2023 yılında tamamen tamamlamayı hedefliyor. Ayrıca oldukça geniş alana sahip olan bu tesisin içerisine; özellikle test parkuru, çatı bahçesi, VR odaları ve gizli proje odaları gibi alanların inşa edilmesi planlar dahilinde.

Son olarak CEO Mate Rimac konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor;

“Şirketi kurduğumdan beri mümkün olan en iyi çalışma ortamını oluşturmak benim için çok önemliydi.” 

“Doğru ortamdayken harika ürünler yaratmak daha doğal. Kampüs ile tam olarak bunu yapmak istiyoruz – sadece çalışanlarımız için değil, çalışma ve yaratıcılık için en iyi ortamı yaratmak. Burası müşterilerin, öğrencilerin ve genel halkın memnuniyetle karşılandığı ve çalışanlarımızla kaynaşmaya davet edildiği bir yerdir. Tesisin doğa ve çevresiyle bütünleşmesine ve karbon nötr olmasına da büyük özen gösteriyoruz.”

“Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi’nde Porsche Taycan 4 Cross Turismo esintisi”

Exit mobile version