Site icon Dijital Tekerlek

Rimac Bu Yıl Bugatti’yi Satın Alma Peşinde

Bugatti Divo

Volkswagen Grubu gibi küresel otomobil üreticileri sürekli olarak mali durumlarına çok dikkat ediyor. Belirli bir marka, olması gerektiği gibi performans göstermiyorsa, genellikle hemen harekete geçilir. VW, Bentley’in para kaybettiğini fark ettiğinde, işleri düzeltmek için bir süre verildi. Bugün Bentley, esas olarak Porsche’nin yardımı sayesinde başarılı oluyor. Ancak geçen sonbaharda, VW’nin başka bir ultra premium markanın önemli bir hissesini satmakla ilgilendiği söylendi ve şimdi konuyla ilgili nihai karar yakın görünüyor.

Rimac ve Bugatti uyumlu bir şekilde çalışabilir

Alman Automobilwoche, Porsche CEO’su Oliver Blume, elektrikli spor otomobiller, aktarma organları ve akü sistemleri geliştiren ve üreten Hırvatistan’ın Sveta Nedelja kentinde bulunan bir Hırvat otomobil üreticisi Rimac Automobili ile Bugatti’nin birlikte iyi bir şekilde çalışabileceklerini söyledi , anlaşmanın çok yakın olduğu da belirtilenler arasında.

“Şu anda Bugatti’nin mümkün olan en iyi şekilde nasıl geliştirilebileceği konusunda yoğun tartışmalar var. Rimac burada bir rol oynayabilir çünkü markalar iyi bir teknolojik uyum içerisinde,” dedi. “Farklı yapılara sahip çeşitli senaryolar var. Konunun yılın ilk yarısında grup tarafından kararlaştırılacağına inanıyorum.”

Blume, çok olumlu bakıyor

Blume, bu tür konulara karar veren Volkswagen AG yönetim kurulunun bir üyesi. Porsche’nin zaten Rimac’ta bir hissesi var ve Blume, Rimac’ın batarya ve diğer elektrikli araçlar ile ilgili donanım ve yazılımlar için 1. kademe tedarikçi olmasına yardım etme hedefini yineledi. Porsche, ilk olarak 2018’de Hırvat otomobil üreticisinin yüzde 10 hissesini aldı ve bunu 2019’da yüzde 15,5’e çıkardı. Porsche, Rimac’a yatırım yapan tek ana marka değil. Hyundai ve Jaguar ve diğer hiper otomobil şirketi Koenigsegg gibi markaların da hisselerinin olduğunu biliyoruz.

Ancak geçtiğimiz Eylül ayında kaynaklar, VW Grubu’nun Rimac’taki % 49 hissesi ile Bugatti’yi takas etmekle ilgilendiğini iddia etti. Kurucu Mate Rimac konuyla ilgili yorum taleplerini defalarca reddetti. Bugatti şu anda yaklaşık 500 milyon Euro değerinde. C_Two tamamen elektrikli hiper otomobilin üreticisi Rimac, çok yakında üretim spesifikasyonunu açıklayacak. Geçtiğimiz hafta, Sevgililer Günü hediyesi olarak sipariş edilen ‘Alice’ adlı bir defaya mahsus 1.479 beygir gücündeki Bugatti Chiron Sport piyasaya çıktı.

Bugatti, mağazasında büyük değişiklikler olan tek VW Group markası olmayabilir. Ayrıca, elektrikli otomobil gelişimini finanse etmeye katkı sağlamak için ek nakit oluşturmaya yardımcı olmanın bir şekli olarak Porsche’yi ayırmanın bir yolu olduğu iddia edilen planlar da var. Muhtemelen, Bugatti’nin geleceği ile ilgili nihai bir karar daha önce gerçekleşmiş olacak.

Exit mobile version