Site icon Dijital Tekerlek

Restomod Jaguar E-Type restorasyonu tamamlandı

Geniş çaplı bir restorasyona tabii tutulan restomod Jaguar E-Type, Queen’s Platinum Jubilee dahilinde gösterildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İngiliz otomobil üreticisi Jaguar tarafının restorasyon bölümü Jaguar Classic tarafından yapılan çalışmalar ile yeniden inşa edilen E-Type Roadster modelinin teslimatı gerçekleştir. Bununla birlikte büyük bir tutkuyla E-Type Roadster modeline sahip olmak isteyen müşterinin hayalleri gerçek oldu. Ayrıca bu restorasyon ile beraber otomobil yenilenmek ile kalmadı, tekrardan asfaltta koşturulabilmesi için teknik tarafta da kapsamlı bir restorasyon çalışmasına tabii tutuldu.

Restomod Jaguar E-Type detayları

Geçirdiği süreç ile beraber yeniden hayat bulan model, Union Jack mavisi olarak tanımlayabileceğimiz bir renk tonuna sahip. Bununla birlikte otomobilin iç deri döşemesi özel kırmızı tonu seçilerek Jaguar Classic Works dekorasyon departmanı tarafından geleneksel yöntemlerle tamamlandı.

Motor tarafında orijinal 4.2 litrelik motor yerine 4.7 litrelik bir hacme sahip motor kullanılıyor. Yeni bir egzoz ve manifold ile beraber motorun sesi oldukça ikonik diyebiliriz. Bununla birlikte modelde şanzıman tercihi olarak beş vitesli manuel bir şanzıman kullanılıyor. Bu şanzıman sayesinde otomobil orijinal versiyona göre daha sessiz ve daha yumuşak bir kullanıma sahip.

Büyüyen motor hacmini ekstra güce çevirmek adına yapılan diğer geliştirmeler ise; iyileştirilmiş süspansiyon, daha iyi frenler ve daha geniş lastikleri yönünde.

Otomobilin restomod olarak tanımlanmasının en büyük sebebi ise sahip olduğu güncel teknolojiler. Otomobilde bulunan dokunmatik ekran, uydu navigasyonu, bluetooth işlevselliği gibi özellikler tasarımı bozmadan oldukça güzel bir şekilde monte ediliyor. Ayrıca dış tasarımda kullanılan LED aydınlatmalarda bu detaylardan birisi.

Son olarak otomobilin yeni sahibi yenilenen E-Type için aşağıdaki ifadeleri kullandı:

 “Günlük sürüş için güvenilebilecek ve orijinaline sadık kalırken büyük turlarda rahat olabilen klasik bir E-Type istedim ve sonuçlara hayran kaldım”

“Jaguar Classic Works tesisine girdiğinizde tarihi ve bilgiyi hissediyorsunuz ve birkaç ziyaretten sonra bile binada olmaktan heyecan duyuyorum. Oradaki tutkulu ekibin yarattığı araçla gurur duyuyorum ve hikayesinin bir parçası olma ayrıcalığına sahip.”

“Yeni Maserati MC20 Cielo PrimaSerie Limited Edition gösterildi”

Exit mobile version