Site icon Dijital Tekerlek

Restomod Delta Safarista Automobili Amos ellerinde can buluyor

İtalyan üretici Automobili Amos, B Grubu rallide izlediğimiz Lancia Delta modelini restomod Delta Safarista olarak yeniden inşa ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ralliye hazır olan model çıkartılan kapıları ve uzatılan çamurluk fişekleri ile tamamen yeni bir gövdeye kavuşuyor. Bununla birlikte efsanevi bir ralli geçmişine sahip olan Delta modelinin sevenleri bu çalışma ile muhtemelen eski günleri yad etmeyi büyük bir merakla bekliyor.

Delta Safarista tasarımı

Tasarıma baktığımız vakit; sanki safariden fırlayan bir tampon tasarımına sahip olan modelin ufak spoyleri de gözlerden kaçmıyor. Modelin çamurlukları ve gövde altı taban plakaları tamamen B Grubu ralliden ilham alınarak geliştiriliyor. Yani model yalnızca tasarım tarafında değil teknik tarafta da ralliye hazır bir altyapıya sahip.

Delta Safarista olarak isimlendirilen modelin bünyesinde bolca karbon fiber malzeme kullanıyor. Bu sayede modelin ağırlığından tasarruf edilirken; beygir başına düşen kilogram değeri de azaltılıyor. Bununla birlikte modelin iç yaşam alanı “estetikten çok işlevsellik ve dayanıklılık” odaklı olarak geliştiriliyor. Ayrıca iç yaşam alanının da ralli severler için oldukça dikkat çekici olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknik özelliklerinin tamamı henüz açıklanmayan modelin onaylanan tek kısmı; 330 beygirlik motorlar üreten İtalyan uzman Autotecnica Motori tarafından üretilen geliştirilmiş bir motora sahip olacak.

Son olarak Delta Safarista yalnızca 10 adet üretilecek. Vergiler haricinde modelin fiyatı ise 570.000 Euro seviyesinde olacak. Modelin ilk teslimatlarına ise 2023 yılında başlaması hedeflenmekte.

“2022 Honda Civic Type R Suzuka’da test ediliyor”

Exit mobile version