Site icon Dijital Tekerlek

Renault’un Yeni CEO’su Belli Oldu

Renault’un Yeni CEO’su Belli Oldu 2

Araba piyasasında 2020 senesine girerken radikal kararlar alınmaya devam ediyor. 2020’ye girerken Seat’taki CEO’luk görevinden istifa eden Luca De Meo’nun yeni bir iş teklifli aldığı ve kariyerini farklı bir araba markasında sürdüreceği açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Renault tarafından yapılan basın açıklaması ile birlikte başarılı yönetici olan De Meo Renault ile anlaşmaya vardı.

Fransız otomotiv devi olan Renault, bu yılın başında Seat’tan ayrılan Luca De Meo ile anlaştığını açıkladı. İspanyol markanın efsane yönetici 1 Temmuz 2020 itibariyle yeni görevine başlamış olacak.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru görevden alınan eski Renault CEO’su Thierry Bollore’un boşluğunu eski SEAT CEO’su Luca De Meo ile dolduracak. Renault’un en büyük ortaklarından olan Nissan ile arayı bozmaya yönelik planları olduğu için görevden alınan Bollore’un yeni görev yerinin neresi olacağı ise ayrı bir merak konusu haline geldi.

Seat Grubunda Büyük Başarılara İmza Attı

2009 yılında geldiği görev ile birlikte Seat markasını daha yukarılara taşıyan Luca De Meo, kısa sürede şirketi kar düzeyinde avantaja çıkararak dünya çapında en büyük yüksek satış rakamlarına ulaşmasını sağladı. Söz konusu satışların istatistiksel sayısı 517 bin 600 adet olurken farklı yıllarda açıklanan istatistiksel verilere göre ise yüzde 11 oranında artış gerçekleşti. De Meo görevinde ki bu başarısı sebebiyle uzun yıllardan beri farklı markların gözetimi altındaydı.

53 yaşında ki De Meo’nun 1 Temmuz 2020 itibariyle yeni görevini devralacağı açıklandı. Yeni CEO gelene kadar şirket yönetimini devralan Clotilde Delbos’tan ise De Meo’nun yardımcısı olacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version