Site icon Dijital Tekerlek

Renault ZOE ve Renault Twingo tarihi

Şehir içi kullanılabilir araçlar tasarlama konusunda başarısını herkesin çok iyi bildiği Renault markasının gelişimi ve dönüşümünde neler değişti? Renault ZOE ve Twingo gibi iki küçük modelin büyük hikayesi nasılmış? Gelin birlikte göz atalım.

Renault firmasının 2.6 milyondan fazla sattığı Twingo modelinin ismi twist, swing ve tango kelimelerinin karışımından oluşuyor. Twingo’nun üretimi 2007 senesinde Avrupa’da bitmiş olsa da Güney Amerika’da 2012 yılına kadar devam etti. Neyse ki Renault, ZOE modelini 2012 senesinden hemen sonra gelişini bildirdi. ZOE modelinin isimlendirilmesi de aynı adlandırma stratejisi ile gerçekleşti.

Renault Twingo neden çok popülerdi?

Twingo sahneye ilk kez 1992 yılında Paris Motor Show’da çıktı. Amacı 4 kişinin kullanacağı maksimum alanı minimum kasa boyutu ile sağlamaktı. Bu amacı arka koltukların kayabilmesi ve yatabilmesi sayesinde gerçekleştirdiler.

İlk çıktığı vakitler Twingo modeli doksanlı yıllara özgü bir dizi ana renk seçeneğinin yanı sıra çift kollu direksiyon simidi ile iç tasarımda kullanılan pastel tonları ile piyasaya sürüldü.

Opsiyonel olarak elektrikli camlar ile donatılan Twingo modeli 1.2 litrelik dört silindirli ve 5 vitesli şanzıman ile kombine edilmiş şekilde kullanıcılara sunuldu. Bu motor, 800 kilogram civarında olan model için oldukça yeterliydi.

Renault Twingo fiyatı

Bugün eski de olsa Renault Twingo modeline sahip olmak istediğimizde 30-40 bin Türk Lirası gibi bir bütçeyi gözden çıkarmamız gerekiyor diyebiliriz.

Renault ZOE modeli nasıl çıkış yaptı?

Renault ZOE modeli Yılın Şehir Otomobili dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi oldu.

Yeni 52 kWh versiyonu olan modelin bagaj konusunda ve sürüş dinamikleri konusunda gösterdiği performansın yanında sahip olduğu 345 kilometrelik menzili sayesinde rakiplerinin çok önünde.,

Peki Renault ZOE modelinde ne eksik?

İnsanların Twingo sayesinde alıştıkları o rahat koltuklar, karakteristik direksiyon simidi ve iç kaplamaların çok sert olması, görünümünü Twingo modeline göre modern ama çok agresif kılıyor.

Renault ZOE fiyatı

Bugün ülkemizde Renault ZOE modelinin ilk sahibi olmak için belirlenen fiyat 392.900 Türk Lirası olarak belirlenmiş durumda.

Satın alabileceğiniz 10 elektrikli otomobili listeledik. Buradan okuyun

Exit mobile version