Site icon Dijital Tekerlek

Renault ve Dacia modellerini 180 km/s hıza sabitliyor

Renault ve Dacia modellerini 180 km/s hıza sabitliyor 11

Renault ve Dacia tarafı gelecekteki tüm modellerine güvenlik adına 180 km/s hız sınırı getirmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Renault tarafı açıkladığı yeni Güvenlik Vizyonunun “Volvo otomobillerinde hiç kimsenin ölmemesi veya yaralanmaması” yönünde olması dikkatleri çekmekte. Bununla birlikte yeni Volvo modellerinde bulunan; 180 km/s hız sınırı artık Renault ve Dacia modellerine de uygulanmakta.

Spiegel tarafının raporuna göre; Renault’un Patronu Luca de Meo; geçen hafta Paris’te yapılan bir toplantı içerisinde yüksek hızların güvenlik açısından sakıncasına değinmekte idi. Fransız üretici tüm yeni araçlarının maksimum hızını 180 km/s hız ile sınırlamayı düşünmekte. Ayrıca marka güvenlik sistemi adına Güvenlik Koçu sistemini de tanıtmaya hazırlanmakta. Bununla birlikte sistemin araçlara yolların hız sınırlarını, yol koşullarını izleme özelliğine ve hızını koşullara göre ayarlayabilme özelliğini modellere kazandırmasını planlanmakta.

Renault ve Dacia tarafının bu kararı ne kadar mantıklı ?

Dünyada yasal olarak 140 km/s hızın üstüne çıkılabilecek yalnızca birkaç yer mevcut. Açıkçası Almanya içerisinde bulunan otobanın belirli bölümlerinde kısıtlamasız sürüşe izin verilmekte. Bununla birlikte Fransız Otomobil Üreticisinin aldığı karar oldukça mantıklı görünmekte.

Markanın planladığı Güvenlik Koçu sisteminin yeni otomobilleri ne zaman geleceği bilinmemekte. Bununla birlikte bu hız sınırı özelliğinin; bir çok marka tarafından ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş modellere eklenmesi beklenmekte.

Son olarak belirtmekte gerekir ki yazılım modifikasyonları ile birlikte bu tarz güvenlik önlemleri kaldırılabilmekte. Yüksek ihtimalle aynı durum Renault ve Dacia tarafında da görülmesi beklenmekte.

“Yeni Honda Civic radikal yeni iç tasarıma sahip” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version