Site icon Dijital Tekerlek

Renault Twingo yollara veda ediyor!

Renault Twingo

1996’da üretimden kaldırılmadan önce ABD’de “Le Car” olarak da bilinen otomobil Renault Twingo, Fransız otomobil üreticisinin yeşile desteğinin bir parçası olarak heyecan verici bir geri dönüş yaptı. Ancak Renault 5’in dönüşü bir parça üzücü haberle şu ki 2020’de yaklaşık 43.000 adet satmasına rağmen Renault, bu nesilden sonra Twingo’yu serisinden çıkardığını doğruladı. Onay, şirketin başkanı Luca de Meo’dan geldi.

Küçük araçlar Avrupa’da daha maliyetli

De Meo yaptığı açıklamada, Renault’nun A segmentini terk ettiğini söyledi. İçten yanmalı motorlu küçük arabaların katı Avrupa standartları nedeniyle ortadan kalkacağına inanıyor. Kısıtlamalar, özellikle elektrikli olmayan araçlara uygulanan ek vergilerle küçük otomobillerin karlı olmasını zorlaştırıyor. Dahası Daimler, Slovenya’da Twingo ve Smart Forfour’un üretimi için Fransız marka ile olan ortaklığını sona erdirdiğinde, yeni nesil Renault’nun geliştirilmesinin ve üretiminin daha zor olacağına inanıyoruz. Ancak Renault  bu sayede Clio’ya daha çok odaklanabilir.

Ortaklık arayışı var

 Daimler, Smart markası için gözünü Çin’e çevirdi ve Geely ile 50:50 oranında bir ortaklık sağladılar ki bu ortaklığın, Çinli şirketin Sürdürülebilir Deneyim Mimarisine dayalı yaklaşan bir crossover’ı üretmesine yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Bunların yanı sıra, ilerleyen dönemlerde fransız marka, Renault Twingo ve benzeri araçları farklı tasarımlarla ve elektrikli olarak tekrar piyasaya sürmeyi düşünebilir ancak bu noktada önemli olan şey markanın sağladığı ortaklıklar olacaktır sanıyoruz.

2021 Renault Clio fiyatı ve teknik özellikleri

Exit mobile version