Site icon Dijital Tekerlek

Renault Sport F1 Takımı Baskılarla Boğuşuyor!

Renault Sport F1 Takımı Baskılarla Boğuşuyor! 1

Formula 1 2019 sezonu, Renault Sport F1 takımı için başarılarla geçmesi beklenirken aksine sorunların yaşandığı bir yıl olarak tarihe geçti. 2018 sezonunun sonunda Aston Martin Redbull Racing Honda takımından ani bir kararla Renault F1 takımına transfer olan Daniel Ricciardo, Formula 1 basınında büyük bir yankı uyandırdı. Tüm dünya Renault’un şampiyonluğa oynayacağı hakkında konuşurken Renault sezonu geçen senelerde olduğu gibi dördüncü sırada bitirdi.

Renault F1 takımının patronu olan Cyril Abiteboul, Fransız medyasına yaptığı açıklamalarda kendisinin ve takımının üstünde çok ağır bir yük olduğunu, bu yüzden de takımda yaşanan her bir olayın senkronize biçiminde gitmesi gerektiğini ifade etti.

Fransız patron, “2019’a başladığımızda takımın durumu çok karışıktı. Kimin ne yaptığı belli değildi. Ancak 2020 için böyle bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü her şeyi düzelttiğimize inanıyorum. 2019 sezonunun içerisinde ekip üyeleri, yaşadıkları tüm sorunları bize şeffaf bir şekilde açıkladı. Biz de bunların hepsini elimizden geldiği kadarıyla çözmeye çalıştık.”

“2020’ye farklı pilotlarla girmiş olacağız. Nico Hulkenberg, birkaç senedir bizimle çalışıyordu. Ara sıra yükselişe geçmiş olsa da genel manada Renault takımına bekleneni vermedi. Profesyonel bir pilot olmadığını söylersem yalan söylemiş olurum. Ona gelecek hayatındaki kariyerinde başarılar diliyoruz.” dedi.

Exit mobile version