Site icon Dijital Tekerlek

Renault Megane RS Trophy-R Yeni Rekorunu Suzuka da Kırdı!

Renault Megane RS Trophy-R Yeni Rekorunu Suzuka da Kırdı! 2

2019 yılı içerisinde iki farklı pistte hız rekoru kıran Renault Megane RS Trophy-R Yeni Rekorunu Suzuka da Kırdı!

Japonya da yer alan Suzuka pistinde yeni rekora imza atan Renault Megane RS Trophy-R, Renault ailesinin en üst noktasında konumlandığından ötürü kademe kademe kırdığı rekorlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Honda Civic Type R ile karşı karşıya gelen otomobil önce, Nürburgring ve Spa pistlerinde şimdi ise Suzuka pistinde yeni rekora imza attı. Ön tekerlekten çekişli hatcback kategorisindeki rekoru kırmak için adına kontak açan Renault ekibi, Japonya’da yine büyük başarıya imza attı. Yapılan denetlemenin ardından elde edilen sonuca göre bir önceki dereceye göre 3 saniye iyileştiği gösterilmektedir.

Renault Megane RS Trophy-R Oldukça Hafif!

Hafifliğiyle diğer versiyonlarından ayrılan Megane RS Trophy-R bitiş çizgisine 2 dakika 25 saniye ve 454 salise de geldiği açıklanmış oldu. 26 Kasım’da elde edilen bu rakamla beraber araç üçüncü rekoruna imza attı. Toplamda yalnızca 500 adet üretilen özel Megane RS versiyonu performans ve sürüş dinamiklerinin yanında fiyat olarak da premium araçlarda yarışmaktadır.

Kaputundaki altında yer alan 1.8 litrelik turbo dört silindir ve 300 PS güce ve 400 Nm York’a sahip olan modelin en can alıcı noktası ise diğer versiyonlarına göre 130 kilogram daha hafif olması Megane RS Trophy-R SPA üçüncü rekorunu da 5 saniye gibi iyi bir oranda iyileştirdi.

Renault Sport Genel Müdürü Patrice Ratti şu açıklamalarda bulundu.

“10 bin kadar Renault Sport hayranını topladığımız bu lokasyonda gösterdiğimiz performans ve müşteri isteklerine verdiğimiz cevaplar çok önemliydi. Böylece yerel müşteri kitlemizle aramızdaki ilişkiyi kuvvetlendirdik.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye’de En Çok Satılan 2. El Arabalar

Renault İçin Japonya Önemli Bir Pazar!

Japonya, Renault için önemli bir pazar! Çünkü Renault’un sportif modelleri Uzak Doğu ülkesinde büyük ilgi görüyor. Sene başında yapılan pist testlerinde yerel müşterileri de çağıran Renault, satılacak olan modellerinin alıcıların taleplerine uygun olduğundan emin olmuş. Megane RS Trophy-R yalnızca 500 adetle sınırlı olsa da küçük bir kısmı Japonya’ya gidecek.

Nürbgring rekorundan sonra rekor denemeleri için çalışmalar yapan Renault, üçüncü rekorunu Suzuka pistinde kırmayı başardı.

Exit mobile version