Site icon Dijital Tekerlek

Renault Kadjar gelecekte yerini elektrikli SUV’ye bırakacak

Renault tarafında oldukça sevilen SUV modeli Renault Kadjar, gelecekte yerini elektrikli bir SUV modele bırakacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Renault Megane E-Tech Electric modeli ile dikkatleri çekmeyi başaran Fransız otomobil üreticisi, yeni ve tamamen elektrikli aile SUV modelini tanıtmak için hazırlanıyor. Bununla birlikte modelin 2022 Paris Otomobil Fuarın’nda gösterilmesi hedefleniyor.

Renault, yeni elektrikli model CMF-EV platformu üzerine inşa edecek. Bununla birlikte markanın mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Gilles Le Borgne modelin; 2780 milimetreye kadar dingil mesafesine, 4.7 metre uzunluğa sahip olabileceğini belirtti. Halihazırda markanın ürün gamında yer alan Kadjar modeli ise; 4489 milimetre uzunluğa, 2646 milimetre dingil mesafesine sahip. Ayrıca boyutların benzerliği ile yeni elektrikli modelin gelecekte; Kadjar SUV modelinin yerini alması bekleniyor.

Gilles Le Borgne, geliştirilmekte olan modelin 60kWh değerinde pil paketine sahip olabileceğini; ve modelin 87kWh değerine kadar pil seçeneklerinin model ile sunulabileceğini de belirtti.

Renault Kadjar modelinin yerini hangi teknik özellikleri alacak?

Kadjar modelinin geleceği olarak görülen modelin 498 kilometre menzile sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte model kullanıldığı piller sayesinde 130kW DC hızlı şarj ile şarj olabilecek.

Renault tarafından CMF-EV platformuna özel olarak geliştirilen ince piller ile birlikte; piller yalnızca 110 milimetre derinlikte. Bu sayede modelin iç yaşam alanı genişlerken, daha büyük bir bagaj alanı kullanıcılara sunuluyor.

Versiyonlar tarafında ise modelin pil paketlerine göre ayrışması bekleniyor. 60kWh değerindeki pil paketi ile birlikte 215 beygir güce; 87kWh değerindeki pil paketi ile de 239 beygir güce sahip olması planlanıyor.

Son olarak daha geniş kabin ile birlikte kullanıcılara, Android Auto destekli OpenR bilgi-eğlence sistemi sunulacak. Bununla birlikte modelin bünyesine, 12.3″ boyutunda dijital gösterge panelinin de katılması bekleniyor. Ayrıca kullanıcılar OpenR bilgi-eğlence sistemini 12″ boyutunda dikey odaklı bir dokunmatik ekran ile kontrol edebilecek.

“2021 Renault Express ailesi Türkiye’de satışa sunuluyor!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version