Site icon Dijital Tekerlek

Renault F1 Takımı yerine Alpine F1 Takımı sahnede

Renault F1 Takımı yerine Alpine F1 Takımı sahnede 3

Renault F1 Takımı bugün yaptığı basın toplantısıyla birlikte yeni görünümünü kamuoyuna duyurdu. Artık takım Formula 1 içerisinde yoluna Alpine F1 Takımı olarak devam edecek.

2015 yılından beri Renault F1 Takımı olarak yoluna devam eden takım, aldığı karar ile birlikte 2021 itibariyle Alpine F1 Takımı ismiyle  Formula 1 içerisinde yer alacak. Takımın Formula 1 içerisinde yarışacağı aracın ismi ise “Alpine A521”  olacağı açıklandı.

Geçici olarak açıklanan ve 2021 içerisinde göreceğimiz aracın görüntüsünde göze direkt motor kapağının üzerinde yer alan Alpine logosu çarpıyor. Ayrıca Alpine logosu aracın ön kanadında ve burnunda da yer alıyor. Görsellerde yer alan renk düzeninin resmi araç tanıtımına kadar devam edeceği açıklanan bilgiler arasında. Takımın renkleri olan mavi, beyaz ve kırmızı renklerinin Fransa ve İngiltere bayraklarını simgeler nitelikte olduğunu da belirtmek gerek. Alpine Takımı, 2025 yılına kadar tüm faaliyetlerde kar elde etmeyi amaçlıyor.

Alpine’in yeni CEO’su Laurent Rossi yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Yeni Alpine girişimi, ayrı varlıklara ve mükemmellik alanlarına sahip üç markayı onları güçlendirilmiş, tam teşekküllü bir işletmeye dönüştürmek için kullanacak.” 

Dieppe’deki fabrikamızın ustalığı, Formula 1 ve Renault Sport takımlarının mühendislik ustalığı güzel Alpine adını teknolojiye dayalı, % 100 elektrikli ürün yelpazesi ile geleceğe taşıyacak.”

“Pistlerde ve yollarda, otantik ve yüksek teknolojili, yıkıcı ve tutkulu olacağız.”

Alpine tasarım direktörü Antony Villain açıklamasında “Bugün tanıtılan renk düzeni, Alpine F1 Takımı’nın yeni kimliği olacak.” İfadesini kullanmış olması ile birlikte yeni tanıtılacak aracın renk kombinasyonunda değişim oranının düşük olacağını anlayabiliyoruz. Aracın geçici renk düzeninin 1975’teki A500 F1 prototipine bir gönderme olduğu da ifade edildi.

Önümüzdeki yıl Formula 1 yarışında kullanılacak olan A521’in tanıtımı ise gelecek ay içerisinde yapılacak lansman ile birlikte Alpine’ın pilotları Fernando Alonso ve Estaban Ocon tarafından gerçekleşecek.

Exit mobile version