Site icon Dijital Tekerlek

Yaklaşan Renault 5 EV, orijinaliyle aynı fabrikada üretilecek

Yaklaşan Renault 5 EV, orijinaliyle aynı fabrikada üretilecek 7

Elektrikli Renault 5 hatchback ile ikonik bir ismi yeniden canlandıran Renault, yaklaşan EV’İ orijinal Renault 5’in yapıldığı aynı yerde inşa etmeye karar verdi.

Elektrikli Renault 5 modelinin teknik özellikleri ve detayını okuyun!

Konseptin açılışında, Renault Group patronu Luca de Meo, hedefin üretim varyantının Fransa’da inşa edilmesi olduğunu söyledi. Şirket Başkanı Jean-Dominique Senard, Autocar’a göre, söz konusu fabrikanın Kuzey Fransa’daki mevcut Douai tesisi olacağını doğruladı.

Fransız TV kanalı BFM Business ile konuşurken” bu bir taahhüt, bunu yapacağımız yer” dedi. “Bu Kuzey kutbunu [AGH için] Maubeuge-Douai tesisi ile geliştirmeyi planlıyoruz. Bu fabrikalar, onları tamamen kullanma meselesidir; yumurta kadar doldurulmaları gerekir.”

Senard ayrıca, grubun Fransa’da yılda 400.000 EV inşa etmek istediğini, bunların çoğunun kuzeyde olduğunu, ancak böyle bir başarının yakındaki bir pil fabrikasının inşasına bağlı olacağını söyledi.

İlk modellerden biri, CMF-EV platformuna dayanacak olan Renault Megane eVision konseptinin bir üretim versiyonu olacak. 2022’de satışa sunulacak, bir yıl sonra CMF-B platformunun elektrikli bir versiyonunu kullanacak olan Renault 5 EV tarafından takip edilecek.

Orijinal Renault 5’e gelince, 1974’ten 1981’e kadar Douai fabrikasında inşa edildi. Aynı tesis ayrıca Renault 14, Fuego, Renault 9, 11, 21, 19 ve daha sonra Megane‘ı de üretti. Şu anda, tesisin yaklaşık 3.000 çalışanı var ve tesis Talisman, Scenic ve Espace modellerini üretiyor.

Exit mobile version