Site icon Dijital Tekerlek

Rekor Kıracak Dört Tekerlek Tesla Roadster

Rekor Kıracak Dört Tekerlek Tesla Roadster 2

Geçenlerde basın açıklaması yapan Elon Musk, ikinci nesil olan Roadster’in Nürburgring rekorlarını rahatlıkla kırabileceğini dile getirdi ve hatta buna eminim diye açıklama yaptı.

Geçtiğimiz zamanlarda tanıtılan Porsche Taycan, dünyanın en iyi Alman pistine çıkarak rekor kırmıştı. Bunu bir hakaret gibi gören Amerikalı firma, Model S’leri Nordschleife’nin asıl rekorlarını kırmaya yollamıştı. Açıklanan ve yayılan haberlere göre firma tam tamına 19 saniyede pist rekorunu rahatlıkla kırmayı başardı. Önemli olan da şu ki Tesla, bundan sonra ne yapacak? Duruma göre Elon Musk gözünü rekorlara dikmiş gibi gözüküyor.

Dijital Tekerlek | Instagram

Musk, yeni ürettikleri Roadster’in Aventador SVJ’ye ait 6.44.97’lik olan rekorunu kıracağıma adım gibi eminim diyerek soruları cevapladı. Roadster’in ilk gösterisi iki sene önce sunulmuştu. 200 kWs’lık çok büyük bir batarya paketine sahip olduğunu gördüğümüz araç, gücünü 3 farklı elektrik motorundan alıyor. Bu durumda araba 100 km/sa hızına 2 saniyenin altında çıkıyor. Ayrıca araç 160 km/sa hızına da 4,2 saniyede ulaşabiliyor. Musk’ın ortaya koyduğu iddialara göre de donanım seçeneklerinde en tepesindeki Roadster’lar, gücünü artıracak roketli iticilere sahip olabilecek ki böyle bir durumda araç resmen uçuyor olacak!

Günümüzde Elon Musk tarzı bir CEO bulmak gerçek anlamda zor. Çünkü neredeyse her anlamda çok geniş bir bilgisi var. Her geçen gün biraz daha yeni Roadster’in üstüne yürüyor ve daha da iyi olması için elinden geleni yapıyor.

Exit mobile version