Site icon Dijital Tekerlek

Red Bull, Honda’nın Motor Teknolojisini bünyesine katacak

Red Bull, Honda'nın Motor Teknolojisini bünyesine katacak 1

Honda, Red Bull ailesiyle üç yıllık ortaklığında bugüne kadar beş yarış zaferi elde etti. Ancak geçtiğimiz Ekim ayında mevcut anlaşmaları 2021’in sonunda sona erdiğinde, Red Bull ve AlphaTauri’yi motor tedarikçisi olmadan bırakarak F1’den ayrılacağını duyurdu.

Haberlerin ardından Red Bull, Fransız üreticinin mevcut kurallara göre tedarik etmekle yükümlü olduğu Renault motoruna geri dönmek yerine Honda motorunu kullanmaya devam etmenin bir yolunu bulmak için Honda ile görüşmelere başladı. Ve geçtiğimiz Cuma günü motorun geliştirileceğinin onaylanmasının ardından ikili, 2022’den sonra dondurulması planlanan bir anlaşma yaptı.

Red Bull Motorsport Danışmanı Helmut Marko, “Bu konuyu Honda ile bir süredir tartışıyoruz ve FIA’nın 2022’den itibaren güç ünitesi gelişimini dondurma kararını takiben, sonunda Honda’nın hibrit güç ünitelerinin sürekli kullanımına ilişkin bir anlaşmaya varabildik.” dedi.

“Honda’nın bu konudaki işbirliği ve hem Red Bull Racing hem de Scuderia AlphaTauri’nin rekabetçi güç birimlerine sahip olmaya devam etmesini sağlamaya yardımcı olduğu için minnettarız.”

Takım patronu Christian Horner şunları ekledi: “Bu anlaşma, Red Bull için Formula 1 yolculuğunda önemli bir adımı temsil ediyor. Honda, bir motor üreticisi olarak sporu bırakma kararını verdiğinde, ilişkimiz anında başarıya ulaştığı için, anlaşılır bir şekilde hayal kırıklığına uğradık. Ancak bu yeni anlaşmayı kolaylaştırmak için verdikleri destek için minnettarız.

Honda’nın Marka ve İletişim işleri Başkanı Koji Watanabe : “Honda, 2021’in sonunda Formula 1’den ayrılma kararımızın ardından, RedBull’a ait iki F1 takımının 2021’den sonra F1’de PU teknolojisi kullanması için bir anlaşmaya varabildiğimiz için mutluyuz.” diye de ekledi.

2021 Formula 1 takvimi

Exit mobile version