Site icon Dijital Tekerlek

Red Bull’dan Yeni İmza

Red Bull’dan Yeni İmza 1

Formula 1 maratonunda yeni sezon hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Red Bull tarafından yeni yapılan yapılandırmalar ile birlikte 2020 sezonunun harika geçmesi planlanıyor. Birçok teknik özellikte yaptığı değişiklikten sonra şimdi de yakıt konusunda yeni bir anlaşma yaptığını açıkladı.

2016 yılı itibariyle ExxonMobil’in yakıt ve yağ teknolojisini kullanmaya başlayan Red Bull, ilk anlaşma gereği 4 yıl sonunda bitiyordu. 2020 yılında bitecek olan anlaşmanın bitmesini beklemeden yeni bir anlaşma imzalayarak uzun vadeli bir sözleşme gerçekleştirdiler.

ExxonMobil tarafından yapılan anlaşma ile birlikte yeni sezonda Red Bull Racing’e mühendislik anlamında destek sağlanacak ve hem motor hem de vites kutusu performansını arttırmış olarak yeni nesil bir yağ geliştirecek. Red Bull için geliştirilen bu yağ 2020 sezonunda RB16’da kullanılmış olacak.

Christian Horner tarafından yapılan açıklama şu şekildedir; “2020 Formula 1 sezonu ve sonrası için ExxonMobil ile olan ortaklığımızı sürdürmekten oldukça memnunuz.”Son üç sezon boyunca ExxonMobil’in, mühendislerimiz ve takımın motor tedarikçileri ile yakın işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar oldukça olumlu sonuçlar verdi. Yakıt ve yağlarla ilgili yapılan her yeni gelişim, verimliliği arttırmamıza izin verdi ve bu da hiç şüphesiz hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı oldu. Bu ortaklığın genişletilmesiyle birlikte, daha fazla kazanç elde etmeyi umuyoruz.” açıklamalarında bulundu. Bu yeni anlaşmanın Red Bull’un 2020 sezonundaki performansına nasıl etki olacağını merakla bekliyoruz.

Exit mobile version