Site icon Dijital Tekerlek

Red Bull, 2022 Formula 1 aracı RB18’i resmi olarak tanıttı!

Red Bull, 2022 sezonunda Formula 1 içerisinde yarışacağı RB18 modelinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Uzun yıllar unutulmayacak olan 2021 Formula 1 sezonunun ardından değişen kurallar ile yeni sezonda mücadele edecek Formula 1 araçları tanıtılıyor. Bununla birlikte Haas takımının ardından aracını tanıtan ikinci takım Red Bull oluyor.

Geçtiğimiz sezon Max Verstappen ve Sergio Perez’in sürücülüğünde geçirilen başarılı sezonun ardından; Red Bull tarafında gözler 2022 sezonuna dikiliyor. Lansman ile tanıtılan RB18 modeli ile takımın yeni sezonda kullanacağı renk düzeni ve aracın ilk versiyonu gözler önüne seriliyor. Ancak markanın kamuoyuna sunduğu aracın sezon içerisinde mücadele edecek modelin son versiyonu olmadığı bir çok kişi tarafından tahmin edilebiliyor.

Red Bull RB18 detayları

Yeni RB18, Adrian Newey, Pierre Wache ve Rob Marshall tarafından tasarlanıyor. Bununla birlikte modelin geçtiğimiz sene FOM tarafından gösterlien konsept araca oldukça benzer bir tasarıma sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Genel itibariyle modelin ön ve arka kısmının paylaşılan konseptten oldukça farklı göründüğünü söylemek mümkün. Ancak genel gövde yapısıyla yukarıda bahsettiğimiz benzerliğin yüksek oranda sağlandığını görebiliyoruz.

Honda tarafının motor tarafındaki desteğinin sona ermesiyle takım, Japon üreticinin motorlarını direkt olarak Red Bull adı altında kullanacak. Bununla birilikte motorların üretimi Japonya’da Sakura fabrikasında devam edecek olsa da; motorlar Honda ismiyle kullanılmayacak.

Yeni sezonda da son şampiyon Max Verstappen ve Sergio Perez takımda sürücü olarak görev yapmaya devam edecek. Ayrıca takımın yeni isim sponsorunun Oracle olacağı da resmi olarak açıklandı. Yani yeni sezonda takım, Oracle Red Bull Racing olarak yoluna devam edecek.

Son olarak takımın patronu Christian Horner, 2022 sezonu ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı;

“Geçen yıl yakaladığımız başarıların ötesine geçmeyi hedefliyoruz.”

“Amaç şampiyonluğumuzu korumaya çalışmak. Fakat bu kurallardaki ana bilinmeyen, bir şeyleri gözden kaçırıp kaçırmadığımız.” 

“Repsol Honda 2022 MotoGP’ye hazır!”

Exit mobile version