Site icon Dijital Tekerlek

RB16 Tanıtıldı! Redbull Racing F1, 2020 Aracını Tanıttı!

RB16 Tanıtıldı! Redbull Racing F1, 2020 Aracını Tanıttı! 1

Formula 1’in güçlü ekiplerinden Aston Martin Redbull Racing Honda takımı, F1 2020 sezonunda yarışacağı yeni aracı RB16 dünkü lansmanda tanıtıldı.

Yeni çağa geçmeden önce tüm olanaklarını aktif şekilde kullanan Redbull, bu yıl için şampiyonluk umutlarını son derece artırmış durumda. 2019 sezonunun başından beri yükselen bir grafik çizen ekip, en başlarda araçlarının birtakım sorunlarıyla uğraşmıştı. Ancak devamında getirilen güncellemelerin etkisi ve pilotların da üstün yetenekleri sonucunda 21 yarışın çoğunda güzel sonuçlar alan Redbull F1 takımı, geçen senelerde yaptıkları hataları bu senenin başlangıcında yapmamayı umuyor.

Dün tanıtılan Redbull RB16 aracında dikkat çeken teknik detaylara baktığımızda geçtiğimiz sene kullanılan ön kanadın ana tasarımında belirgin farklar görülmezken, bazı yerlerdeki ince detaylarda ciddi değişiklikler fark ediliyor. Örneğin ön kanadın tasarımı geçen sene Mercedes-Benz AMG Petronas F1 takımının kullandığı tasarımla benzerlik gösteriyor. Aracın yan tarafında olan sidepodda geçtiğimiz sene kullanılan parça ile aynısı kullanıyor. Arka taraf ise yeniden çok dar bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Bu sene egzoza destek için yapılan parça iki adet iken geçtiğimiz sene bir adet olarak kullanılmıştı.

Aston Martin Redbull Racing Honda takımının yükselen değeri olan hızlı pilot Max Verstappen, birkaç gün sonra 2020 aracı olan RB16’yı İngiltere’nin sembol pistlerinden Silverstone’da test edecek.

[responsive-slider id=7220]

Exit mobile version