Site icon Dijital Tekerlek

Range Rover Velar HST siyah detaylar ile tanıtıldı

Range Rover Velar HST gösterişli tasarımı ile beraber duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Range Rover tarafında Evoque ve Sport modellerinin ardından Velar HST tanıtıldı. Bununla birlikte standart modele göre sportif bir makyaja sahip olan model, R-Dynamic versiyonuna dayanıyor.

Range Rover Velar HST teknik özellikleri

R-Dynamic modeline dayalı olarak, Velar ailesinin en üst seviye varyantı olan HST, iki farklı kurulum ile kullanıcılara sunuluyor. İlk kurulum Evoque HST modelinde gördüğümüz, 296 beygirlik D300 hafif hibrit dizel motora sahip. İkinci kurulum ise Sport HST modelinde kullanılan 395 beygirlik P400 hafif hibrit benzinli motoru içeriyor. Bununla birlikte model her iki motor seçeneğiyle dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Ancak şanzıman tarafında dizel versiyon için dokuz vitesli, benzinli versiyon için sekiz vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor.

Süspansiyon sistemi tarafında uyarlanabilen amortisörlere sahip, elektronik havalı süspansiyona sahip olan model; farklı yol durumlarına farklı şekilde adapte olabiliyor. Ayrıca sürüş stilini sürekli olarak izleyebilen model, yapılandırılabilen dinamik bir sürüş sistemine sahip. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresine baktığımızda ise; dizel versiyonun 6,5 saniye gibi bir değere sahip olması bekleniyor.

Range Rover Velar HST tasarımı

Velar HST modeline özel olarak sunulan Arroios Gri renginin oldukça güzel göründüğünü belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte modelin 21″ boyutundaki parlak siyah ayrık kollu alaşımlı jantları genel tasarımı oldukça güzel tamamlayabiliyor. Siyah kontraslı bir tavana sahip olan model, “Black Pack” seçeneğinide bünyesinde barındırıyor. Ayrıca model siyah süet kumaş tavan döşemesine ve kayan panoramik bir tavana sahip.

İç yaşam alanına baktığımızda bizleri en yeni Pivi Pro bilgi-eğlence sistemi 10″ boyutundaki dokunmatik ekran ile kontrol edilebiliyor. Bununla birlikte model 12.3″ boyutunda dijital bir gösterge paneline de sahip.

Fiyat

Son olarak modelin fiyatlandırılması noktasında İngiltere için dizel versiyon 69.865 Sterlin, benzinli model için ise 73.815 Sterlinlik bir fiyat ile sipariş edilebiliyor. Ancak modelin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ile ilgili olarak henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Exit mobile version