Site icon Dijital Tekerlek

Range Rover, SVAutobiography Ultimate sürümleri tanıtıldı

Range Rover, SVAutobiography Ultimate sürümleri tanıtıldı 1

SUV denilince akla gelen Range Rover SVAutobiography Ultimate sürümlerini resmi olarak tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Son zamanlarda birçok marka, artan SUV pazarına dahil olmak adına; lüks SUV modeller üretmeye devam etmekte. Bu yüzden bazı rekabetçi fiyat politikaları kullanıcıların işine yaramakta. Fakat SUV denilince akıllara gelen ana markalardan birisi elbette Range Rover sahibi Land Rover markası. Markayı diğer markalardan ayıran en büyük özellik belki de; arazi aracını inanılmaz lüks şekilde üretebiliyor olması. Ayrıca bu lüks hissiyat modellerin performansı ile de desteklenmekte.

Land Rover çok sevilen modellerine seçenekler eklemek adına iki tane çok özel seçeneği kataloğuna eklemekte.

Range Rover SVAutobiography ile tanışma zamanı

Land Rover tarafının en üst sınıfı için titiz özelliklere uygun Ultimate sürümleri bizlerle; Saten Orchard Yeşili, Narvik Siyah tavan ve bakır detaylarla birlikte gelen uzun aks mesafeli SVAutobiography Ultimate. Kaput ve bagaj kapağında parlak siyah tırtıklı dolgu ile birleşen bakır kenarlı metal bir arma bukunmakta. Bununla birlikte modelin detaylarına geldiğimiz vakit; işlemeli baş dayamaları, aydınlatmalı eşik plakaları ve özel bir devreye sahip olan plaka sayesinde iç mekânda oldukça özel hissettirmekte.

Model, elektrikli kapanan arka kapılardan tutunda, Vintage Tan yarı anilin deri ile tamamlanan ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar gibi oldukça özel detaylara sahip. Ayrıca bu koltuklar sıcak taş masajı işlevinin yanı sıra; arkadaki yolcular için baldır ve ayak desteklerine sahip.

Orta konsolda yer alan soğutulmuş bölme; Zenith bir saat ve açılabilen masalar ile tamamlanmakta. Bununla birlikte bakır Dokuma karbon fiber döşeme elemanları ve Poltrona Frau deri seçeneği opsiyonel olarak modelde yer almakta.

Sunulan diğer model ise; yalnızca dingil mesafeli araç olarak sunulan SVAutobiography Dynamic modeli. Modelin direksiyonu ve süspansiyonu kalibrasyon açısında eskiye nazaran oldukça daha iyi. Ayrıca bu kalibrasyon sayesinde spor sürüş hissini fiziki açıdan da hissetmek mümkün. Çünkü modelde standart pozisyona nazaran 0.3 inç daha alçakta bir oturma pozisyonu mevcut.

Jant tarafına baktığımız zaman ise bizleri 22″ boyutunda dövme jant seçeneği beklemekte.

Modelde bulunan Grafit Atlas aksamları, anotlanan kırmızı detaylar ile birlikte lüks performans detayları oldukça güzel gösterilmekte. Ayrıca Diamond-Kapitone Ebony/ Vintage Tan yarı anilin deri, Steel Weave karbon fiber vurguları modele daha fazla stil detayı katmakta.

Peki fiyatları nasıl ?

Fiyatlara geçmeden önce iki modelin de 577 beygir gücünde bir V8 motora sahip olduğunu belirtmek gerek. Bununla birlikte iki modelde oldukça pahalı; Sportif Dynamic Ultimate 187.500 dolardan başlamakta. Daha zengin uzun dingil mesafeli Ultimate modelin fiyatı ise 218.500 dolar seviyesinde.

“2021 yılının en iyi süper spor otomobilleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version