Site icon Dijital Tekerlek

2024’te tamamen elektrikli Range Rover konseptine kavuşmuş olacağız

2024'te tamamen elektrikli Range Rover konseptine kavuşmuş olacağız 12

Yepyeni ve tamamen elektrikli Range Rover, 2024’te satışa sunuluyor

Land Rover’ın Bentley Bentayga ve Rolls-Royce Cullinan rakiplerinin de saf elektrikli versiyonları, 2024 yılında ürün yelpazesine katılacak.

Land Rover, şimdiye kadarki en büyük ürün revizyonu sürecinde

Önümüzdeki beş yıl içinde markanın altı adet tamamen elektrikli modeli piyasaya sürdüğünü göreceğiz ve ilk gelenlerden biri yeni Range Rover’ın tamamen elektrikli versiyonu olacak.

Lüks arazi aracının beşinci nesli, bir dizi hafif hibrit ve plug-in hibrit güç aktarma organları tarafından desteklenen bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek.

Tüm bunlar, bir sonraki Range Rover’ın SUV’un 50 yıllık tarihinde bulunan en radikal ve teknik olarak gelişmiş versiyon olacağı anlamına geliyor. Tasarım sıfırdan yeni olacak ve elektrikli güç aktarma organlarını barındırmak için gerekli bir adım olan Land Rover’ın yeni Modüler Boylamsal Mimarisine (MLA) dayalı olacağı söyleniyor.

Mühendisler, bir yıldır firmanın Gaydon’daki genel merkezinin çevresinde prototipleri test ediyor.

Range Rover şu anda pazarda lider

Land Rover yöneticileri, Bentley Bentayga ve Rolls-Royce Cullinan gibi segmentte artan rekabet nedeniyle Range Rover’ı daha üst pazara taşımaya odaklı çalışıyorlar. Görüntülerimizde önizlenen yeni gelenlerin görünümü, öncü bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Land Rover’ın tasarım direktörü Gerry McGovern’ün karşılaştığı zorluklardan biri de yeni elektrikli Range Rover ile neler yapılabileceği. McGovern, Auto Express’e tasarım ekibinin bir sonraki modelle “evrimsel” bir yaklaşım benimsediğini, ancak sıfır emisyonlu bir güç aktarım sisteminin kullanımıyla takıma sağlanan esnekliğin, elektrikli araç varyantının nasıl görünebileceğine dair çeşitli seçenekler olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Teknik öngörüler

Elektrikli Range Rover’ın mekanik yapısını hala bilmiyoruz, ancak MLA platformu, dört tekerlekten çekiş için her bir aksa bir tane olmak üzere iki elektrik motorunun takılmasına zemin hazırlıyor. Yeni modelin boyutu, Land Rover’ın istenirse 100kWh büyüklüğünde bir bataryaya kolayca sığmasını sağlayabilir, bu da SUV’a 300 milden yani 482 km’den fazla menzil sağlayabilir.

Tasarım direktörü McGovern : ” Elektrikli araçlarla nasıl başa çıkacağınız konusunda gerçekten dikkatli olmalısınız ve Range Rover Sport ve Evoque’a bakarsanız, hepsi evrimleşmiştir , kasıtlı olarak, daha önce olduklarından uzaklaşmazlar. . Daha modern hale gelirler, teknik olarak daha yetenekli hale gelirler.” dedi ve Tasarımın daha modern olmasını sağlamak için teknolojiyi kendi içlerinde benimsediklerini de dile getirdi.

Kaynak: Auto Express

1 milyon Range Rover Sport SUV satışı kutlandı

Exit mobile version