Site icon Dijital Tekerlek

Radford 62-2 retro görünümlü iç mekanı ile karşımızda

Radford, hafif malzemeler, açıkta bir dişli bağlantısı ve İngiliz lüks kol saati üreticisi Bremont tarafından üretilen saatler içeren ilk Type 62-2 spor otomobilinin iç mekanını ortaya çıkardı.

Saygın Lotus Type 62 yarışçısından ilham alan iki koltuklu coupé, bu yılın başlarında Goodwood Revival’da İngiltere’de görücüye çıktı, ancak iç mekanı şimdiye kadar gizli tutuldu.

Yeni Radford 62-2 iç mekanı

Bu özel modelin iç tasarımı, altın aksanlarla süslenmiş ağırlıklı olarak siyah tasarımıyla Formula 1’den ilham alan John Player Özel görünümünün unsurlarını yansıtıyor – başka canlı görünümler de mevcut. Baştan sona karbon fiber süslenmiş ve spor direksiyon simidinin arkasında 6,0 inçlik dijital sürücü ekranı yer alıyor.

Gösterge panelinin her iki ucundaki ekranlar yan ayna görevi görürken, el yapımı, özelleştirilebilir fiziksel düğmeler otomobilin ana iç fonksiyonlarını kontrol ediyor. Arka cam eksikliğini telafi etmek için dikiz aynası da bir ekran ve kamera ile değiştirildi.

Type 62-2 aynı zamanda retro tarzı açıkta kalan bir dişli bağlantısına ve her modele özgü, manyetik cep telefonu yuvası ve kablosuz telefon şarj cihazı işlevi gören bir yapı plakasına sahiptir. Type 62-2, beş hoparlörlü bir ses sistemine, Bluetooth işlevine ve Wi-Fi bağlantısına sahiptir. Yolcu koltuğunun önüne iki adet ısmarlama Bremont saati yerleştirilmiştir: biri saat görevi görür, diğeri ise tur sürelerini kaydetmek için kullanılan bir kronometredir.

Otomobilin performans odaklı olmasına ve yarıştan ilham alan tasarımına rağmen Radford, Type 62-2’nin iki kişilik bagajı barındırabileceğini iddia ediyor ve bu da onun tur potansiyelini artırıyor.

Radford tasarım şefi Mark Stubbs şunları söyledi: “Bu iç mekanda, yine de bir Lotus Type 62-2 olmasını istiyoruz ancak uzman işçilik ve hafif bir spor otomobil sürüş deneyiminden hiçbir şey eksiltmeyen mevcut en iyi malzemeleri kullanarak.

Bu iç mekan, lüks ısmarlama ve yüksek kaliteli işçilik arasındaki ince çizgiyi ustalıkla bulurken, yine de eksiksiz bir spor otomobilin özünü aktarıyor.

Her şey sürücü odaklı ve bunun üzerine inşa edildi. Her şey deneyimlerle ilgili ve sürücünün araca binerken ve inerken aldığı his gerçekten önemli. Arabaya biniyorsunuz ve koltuğun sizi tuttuğu ve sizi sürmeye teşvik ettiği iç kısma doğru kayıyorsunuz.”

Sınırlı sayıda üretilen Type 62-2, “yarıştan ilham alan” temellere sahip ortadan motorlu bir yerleşim düzenine sahiptir. İlk kez, inşa edilen 62 ünitenin 12’sini oluşturacak olan John Player Special spesifikasyonunda gösterildi.

Araba, projeyi destekleyen Lotus ile aynı yıl olan 1948’de kurulan üretken bir İngiliz karoseri yapım markasının adını yeniden canlandıran ABD merkezli Radford ekibi tarafından geliştirildi. Radford’un önünde eski Formula 1 dünya şampiyonu Jenson Button, tasarımcı Mark Stubbs ve yayıncı Ant Anstead bulunuyor.

Yeni Radford 62-2 teknik ve tasarımsal detayları

Type 62-2, geniş tekerlek davlumbazları ve yan hava girişleri ile 1133 mm yüksekliğinde alçak duran orijinal 1960’ların modeline sadık kalacak. Arka ördek kuyruğu spoyleri bazı modellerde seçilebilir ve iç mekan firma tarafından “düzensiz” olarak tanımlanmıştır.

Üç opsiyon – Classic, John Player Special ve Gold Leaf – lansmanda sunulacak, her biri tarihi bir Lotus motor sporları görünümünden ilham alan ve Lotus’un yeni Emira spor otomobiliyle paylaşılan, Toyota‘dan türetilmiş 3.5 litrelik süper şarjlı bir V6 motorla birlikte sunulacak. Retro görünümlü spor otomobil, altı ileri manuel veya yedi ileri çift kavramalı şanzıman seçenekleriyle birlikte gelecek.

Temel Classic Type 62-2, 430 beygir gücüyle birlikte gelecek. Gold Leaf modelleri yükseltilmiş pistonlar, kon-ronlar, eksantrik milleri ve elektronik haritalama sağlayarak çıktıyı yaklaşık 500 beygire çıkarıyor. Modeller için derinlemesine performans rakamları ise henüz açıklanmadı.

Gold Leaf versiyonu ayrıca, orijinal Type 62’de, pist testinden sonra ek yere basma kuvveti için Lotus tarafından eklenen yarış arabasının görünümünden ve arka kanatlarından ilham alan tasarım ipuçlarına sahip. Ayrıca çift debriyajlı şanzıman seçildiğinde sınırlı kaydırmalı diferansiyel ve gelişmiş ABS ve çekiş kontrolü seçeneğine de sahip.

Bu arada John Player Special, çıkışını 600 beygire yükselten yükseltilmiş bir süper şarj cihazı ile seriyi tamamlıyor. Daha büyük bir ön ayırıcı, hava girişleri ve arka difüzörden gelen geliştirilmiş aero ile birlikte artan performans ile stili de oldukça farklıdır.

Klasik model, 17 inç ön ve 18 inç arka, Gold Leaf modellerinde ise 18 inç ön ve 19 inç arka tekerleklerle donatılmıştır. Tüm Type 62-2 modelleri, alüminyum şasi, dört yönlü ayarlanabilir amortisörlü helezon yaylı süspansiyon ve isteğe bağlı hidrolik burun kaldırma ile inşa edilmiştir.

Radford’un kurucu ortağı Jenson Button spor otomobille ilgili olarak şunları söyledi: “Aynı anda hem lüks hem konforlu hem de sürüşü harika bir otomobil yaratmak zorlu bir iş, ancak modern çağın ilk Radford’u bunu başarıyor.

Button, retro görünümlü spor otomobille ilgili olarak, “Direksiyonun arkasına oturduğunuzda ve kavisli ön camdan baktığınızda, bugün yol otomobillerinde yaşamadığınız bir şey olan ön tekerlek bombelerini görebilirsiniz. Bu kadar düşük bir ağırlık merkezi ile otomobilin gövdesi yuvarlanmaz. Şasi, yol için güzelce ayarlanmış bir yarış arabasının tüm özelliklerini sergiliyor ve sürücüye her yolculuktan maksimum keyif alma konusunda üstün bir güven veriyor.” sözlerini de ekledi.

Fiyatlar kamuoyuna açıklanmadı, ancak üretim sadece 62 modelle sınırlı ve 2021’in sonlarında başlaması ve ilk teslimatların 2022’nin başlarında gerçekleşmesi bekleniyor.

“Yeni 2023 MINI Countryman ilk kez görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version