Site icon Dijital Tekerlek

İşte hiç görmediğiniz ultra nadir Mercedes G-Serisi

İşte hiç görmediğiniz ultra nadir Mercedes G-Serisi 24

Mercedes-Benz G-Serisi, dünyanın dört bir yanında asıl olarak orduya hizmet etmek için üretildi. Alman lüks otomobil üreticisinin bu SUV serisi otomobil dünyasının efsaneleri arasına giriyor. Ancak her zaman bir Mercedes olarak satılmadı. İşte hiç duymadığınız ultra nadir Mercedes G-Serisi

Nadir Mercedes G eşsiz bir renkte ve Mercedes yıldızı yok

1999 yılına kadar G-Serisi, Puch markası altında Avusturya ve İsviçre gibi bazı ülkelerde satıldı. Bu Puch 500 GE’lerden biri şimdi İngiltere’de satışa çıktı. Ancak bu aracı nadir kılan özelliklerden biri de araç Mercedes yıldızını taşımıyor. Bu araç, şimdiye kadar Puch rozeti için üç köşeli Mercedes yıldızından kaçan üç 500 GE’den sadece biri.

Ametistblau Metalik rengini taşıyan bu nadir G serisi, 1990’lardan sonra birçok broşür ve derginin kapağında yer aldı. Ön koruma demiri, alaşım jantlar, yan basamaklar, elektrikli ve ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli sunroof gibi ekipmanlar da satışa çıkan araçta bulunan bazı özelliklerden.


İlginizi Çekebilir: Elektrikli Mercedes G Yollara Çıkacak


M117 5.0litrelik motora sahip olan bu nadir Mercedes G serisi, 237 beygir güç, 375 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km hızlanması ise 10.5 saniye olarak belirtilmiş. Maksimum hızı 175 km/saat olan bu nadir aracın ağırlığı ise 2370 kilogram.

162.992 kilometrede olan bu nadir Mercedes G-Serisi, Haziran ayında RM Sotheby’nin Essen müzayedesinde satışa çıkacak. Aslında Puch 500 GE olduğunu kanıtlayan birçok orjinal evrakla birlikte satışa çıkacak. Son zamanlarda kısmen restore edilmiş olan aracın motorunda ve dört vitesli şanzımanında küçük değişiklikler yapıldı sadece.

Exit mobile version