Site icon Dijital Tekerlek

Portekiz Grand Prix’sinde gülen taraf Mercedes

Portekiz Grand Prix'sinde gülen taraf Mercedes 2

Geçtiğimiz saatlerde sona eren Portekiz Grand Prix’sinin kazananı Lewis hamilton oldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafında Lewis Hamilton tarafından Portekiz GP’si oldukça zekice yönetilerek kazanılmakta. Bununla birlikte son dünya şampiyonu bu sezon içerisinde ikinci galibiyetine ulaşmakta.

İkinci sırada yer alan isim Red Bull tarafından, Max Verstappen; üçüncü sırayı ise yine Mercedes tarafından Valtteri Bottas elde etmekte.

Portekiz Grand Prix’si nasıl geçti ?

Alfa Romeo tarafında Kimi Raikkonen ve takım arkadaşı Giovinazzi arasında yaşanan temas nedeniyle; Raikkonen yarışa erken veda etti.

Raikkonen sonrasında giren güvenlik aracının ardından devam eden yarışta Hamilton mükemmel bir şekilde geri dönerek Verstappen’i dört tur sonra geride bıraktı. Ardından takım arkadaşını 20. turda geride bırakarak liderliği ele geçirdi. Bununla birlikte Hamilton yakaladığı tempo ile birlikte yarışı lider bitirdi.

İkinci sırada yer alan Verstappen bir süre Bottas’ın arkasında yer alsa dahi sonunda onu geçerek ikinciliği elde etti. Ayrıca aradaki fark nedeni ile en hızlı süreyi isteyen iki isimde arka arkaya pite girerek soft lastikler ile en hızlı turlarını atmayı denediler. Bu en hızlı tur süresinin kazananı ise Max Verstappen tarafı oldu.

Arka taraflara doğru gelirken ise dördüncü sırada Sergio Perez ismi bizleri beklemekte. Bununla birlikte beşinci sırada McLaren tarafından Lando Norris yer almakta.

Son olarak Lewis Hamilton tarafının kontrolü altında geçen; 2021 Portekiz Grand Prix’si oldukça güzel bir şekilde sonlandı.

“2021 BMW 2 Serisi Coupe kamuflajlı olarak görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version