Site icon Dijital Tekerlek

Porsche Taycan sınırlarını zorluyor!

    Porsche’nin TAYCAN ismiyle piyasaya çıkaracağı elektrikli otomobili İtalya’nın Nardo kentinde yer alan yüksek hız pistinde 24 saatlik dayanıklılık testine girdi.

  3 bin 425 kilometre yol yapmayı başardı. Taycan, pistte 195 ila 215 km/sa arasında  bir hızda test edildi. Hava sıcaklığının 42, pist sıcaklığının ise 54 dereceyi gördüğü test ile Taycan piyasaya sürülmeden önce uzun mesafedeki performansını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Porsche Taycan

Altı Porsche Test Pilotu Yer Aldı!

   Testte altı  Porsche test pilotu yer aldı. Dayanıklılık  testi  ile sıcak hava testinin bir parçası  olarak  kalite güvencesi  testi  de  yapıldı.

   Taycan Ürün Gamı Başkan Yardımcısı Stefan Weckbach, “Nardò’da elde edilen sonuç eşsiz 800 volt teknolojisinin ve yüksek olgunluk seviyesinin avantajlarını gözler önüne seriyor. Yıl sonunda piyasaya sürülmeden önce Taycan, dünya çapında altı milyon kilometreden fazla yol kat etmiş olacak” dedi.

Porsche Taycan

 İkinci  Türkçe  İsim

Türkçe TAY ve CAN sözcüklerinin birleşiminden oluşan model Volkswagen Group’un Touran’dan sonra ikinci bir otomobil de Türkçe isimle ticarileşmiş oldu.

Firma Türkçe isimli otomobili için oldukça dikkat çeken bir açıklama yaptı ve Taycan sahiplerine (ABD’de) 3 yıl boyunca ücretsiz şarj hizmeti sunulacağını duyurdu

Dijital Tekerlek | Instagram

 800 Volt Sistemi

Taycan 800 voltluk bir sistemle çalışan tamamen elektrikli ilk otomobil. 919 Hybrid’in Le Mans 24 Saat Yarışını üç kere üst üste kazanmasını sağlayan bu teknoloji şimdi seri üretime geçiş yapıyor. 800 volt teknolojisi istikrarlı yüksek performansı mümkün kılıyor, şarj süresini kısaltıyor ve kablo ağırlığı ile paketleme boşluğunu azaltıyor.

Porsche Taycan

PORSCHE TAYCAN’IN (MİSSİON E) ÖZELLİKLERİ NELER?

Firma Porsche Mission E’yi ilk kez 2015 yılında Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarmıştı.

Aracın tork değeri hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor ancak Porsche Taycan, toplam sistem performansı ile 440 kW yani 600 beygir güç üretebiliyor.

Porsche, kullanıcıları en güçlü motor ile 0’dan 100 km/s hıza sadece 3 saniyede çıkartacak.

Otomobilin elektrikli güç aktarma mekanizması kısa aralıklarla birkaç kez hızlanıldığında dahi tam motor gücüne ulaşılabilecek şekilde tasarlandı.

Maksimum hızının 250 km/s olacağı belirtilen Taycan, 800 voltluk özel şarj sistemiyle 20 dakikada yüzde 80 oranında doldurulabilecek.

TAYCAN’ın tek şarjla sürücüsüne sunduğu maksimum menzil ise 500 kilometre.

Spor otomobil özellikleri ile donatılan model 4 kapılı olmasıyla da dikkat çekiyor.

Geçen hafta duyurulan model, “genç at” anlamına gelen bir isme sahip. Porsche CEO’su Oliver Blume, yeni modelin güçlü motorundan dolayı böyle bir isim verdiklerini belirtti.

Porsche Taycan

Fiyatı henüz açıklanmasa da böyle bir modelin Türkiye fiyatları 1 milyona yakın olacaktır. Almanya fiyatları ise tahminlerimize göre 90 bin Euro dolaylarında olacak.

Exit mobile version