Site icon Dijital Tekerlek

Porsche’nin Otonom Araçlarda Kullanacağı Koltuk Patenti Ortaya Çıktı

Porsche'nin Otonom Araçlarda Kullanacağı Koltuk Patenti Ortaya Çıktı 5

Elektrikli otomobil sektörünün öncülerinden biri olan Porsche, gelecekte çıkaracağı otonom araçlarda nasıl teknolojilerle karşılaşacağımız konusunda şimdiden ipuçları vermeye başladı. Şirketin aldığı yeni patent, üç farklı moda sahip bir koltuğa işaret ediyor.

Günümüz teknolojisinde büyük çabalar sarf edilen otonom araç endüstrisinde Porsche gibi büyük üreticiler bile üzerlerindeki baskıyı hissetmeye başladı. Bundan dolayı Almak araba üreticisi de hız vermeden yeni gelişmelere ve otonom sürüşü geliştirecek yeni teknolojilere mesai harcamaya devam etmektedir.

Porsche’nin bu konudaki son ürünü, otonom araçlar için patentini aldığı sürücü koltuğu oldu. Alman üretici, bu koltuğun patentini bu ay içerisinde aldı. Bu patent, 3 farklı modu bünyesinde barındırmaktadır. Bunlar ise sürüş, çalışma ve rahatlama pozisyonu olarak ayarlanmıştır.

Dijital Tekerlek | Instagram

Koltuktaki her mod aslında ismiyle ne olduğunu açıklamaktadır. Sürüş duruşu ile araba kullanıcısı pedallara ve direksiyona daha kolay biçimde ulaşabiliyor. Çalışma duruşu sürücüyü dik dik konumda tutmaktadır fakat direksiyonu ve pedalları da uzaklaştırmaktadır. Böylelikle sürücüye çalışmak için daha rahat bir alan bırakmaktadır. Üçüncü mod olan rahatlama duruşu ise uçaklardaki Business Class koltuklarına oldukça benziyor. Bu mod sayeinde direksiyonu ve pedalları daha da uzaklaştırıyor ve ayaklar için geniş alan bırakıyor. Bununla beraber sürücüyü uzun sürüşlerde yatay pozisyonuna getirmektedir.

Bu patent Porsche’nin gelecek planlarını yansıtan tek işaret değil. Porsche ve Boeing Aurora Flight Sciences adı altında uçan taksiler geliştirmek üzere anlaşmaya vardı. Bu anlaşmanın sonucu olacak ürünler, bir nevi dikey iniş kalkış yapabilen yolcu drone’ları olacak.

Exit mobile version