Site icon Dijital Tekerlek

Porsche’dan Uçan Araba Konusunda Önemli Hamle

Porsche’dan Uçan Araba Konusunda Önemli Hamle 2

Kendi şirketi ile birlikte Boeing ile ortaklık kuran Porsche, gelecek seneler için uçan arabanın öncüsü olmak konusunda önemli mesafeler katediyor. Birçok farklı modelin kendi tasarımı ile oluşturduğu ve iler ki seneler için geliştirdiği araçlar bulunuyor. Porsche de bu alanda atılım yapmak için Boeing ile ortaklık anlaşması imzalamıştı. Bu imzalamadan sonra kısa zaman içerisinde Porsche ait olan uçan araç patentleri ortaya çıktı. Firmanın ilk çizim modeli olarak düşünülen araç patentleri gelecekte bizleri neler beklediği konusunda da fikir üretmemizi sağlıyor.

Taycan EV Forum’da bulunan patentler ile ilgili olarak firmanın ilk modeli için düşünülen tasarımın temel çizimleri ile karşımıza çıkmaktadır. Bu dört adet pervaneli motorun yer almış olduğu araçta kanat uçlarını katlanabilen ve dikey olarak iniş kalkış yapabileceği iki kişilik araç kendisini göstermektedir. İki şirketin kurmuş oldukları ortaklık ile nasıl gelişmelerin yaşanacağı ilerleyen günlerde belli olacakken aynı zamanda uçuş şirketi olan Aurora Flight Sciences de iki şirkete destek veriyor. Edinilen bilgilere göre iki aracında %100 elektrikli olacağı edinilen bilgiler arasında yer almaktadır.

Ortaklık Uzun Sürecek Gibi Duruyor

İki şirket arasında yaşanılan ortaklıkta önemli çalışmaların teknoloji ile birlikte şekilleneceği ve özellikle de 2025 senesi sonrasın da ortaya çıkacağı düşünülüyor. Uçan otomobillerin 2024 senesi sonrasında daha hazır halde olabileceği gelen söylentiler arasında. Alman otomobilin amacının ilk uçan aracının satmaktan daha çok uçan taksiler üreterek yaptığı yatırımı ticarete dökmenin peşinde. Böylece hem yaptığı araçtan hem de o aracın işletmesinden para kazanabilecek.

Exit mobile version