Site icon Dijital Tekerlek

Porsche yüksek performanslı EV pil tesisi kuruyor

Porsche yüksek performanslı EV pil tesisi kuruyor 6

Porsche tarafı gelecekteki yüksek performanslı modeller için pil paketleri geliştirilmesi amacıyla yeni bir tesis kuruyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche, Alman firması olan Customcells ile birlikte ortak bir girişimde bulunuyor. Bununla birlikte otomobil üreticisinin Customcells tarafında %83.75 oranında hissesi mevcut. Ayrıca yeni proje için yaklaşık 60 milyon Euro değerinde finansman; Alman hükümeti ve Baden-Württemberg eyaletinden gelecek.

Weissach Geliştirme Merkezi olarak isimlendirilen yeni tesis; Customcells’in memleketi Tübingen’de olacak. Bununla birlikte tesiste başlangıçta 13 mühendis sonrasında ise 2025 yılına kadar 80 mühendis istihdam edilecek.

Üretilen piller, geleneksel ve seri üretilen ürünlere göre daha fazla güç yoğunluğuna izin veren silikon anotlara sahip olacak. Bununla birlikte bu piller rejerenatif frenleme yoluyla daha fazla şarj depolayabilecekler. Ayrıca yüksek sıcaklıklara dayanırken, daha hızlı şarj olabilecekler.

Porsche Ar-Ge yöneticisi ne düşünüyor?

Üretim kapasitesi tesis için şimdilik 100 MWh değerinde. Bununla birlikte bu oran Alman otomobil üreticisinin verilerine göre; 1000 EV model tedarik etmek için yeterli. Ar-Ge Patronu Michael Steiner; yeni pillerin öncelikle motor sporlarına ve mevcut modellerin yüksek performanslı versiyonlarına yönelik bir çalışma olduğunu belirtti. Ayrıca Steiner mevcut modellerin henüz yüksek performanslı pilleri kullanmaya uygun olmadığını da belirtti. Ve açıklamasına şu cümleler ile devam etti;

“İlk görev, hacimsel enerji yoğunluğunda ve ayrıca yüksek sıcaklıkta sürdürülebilirlikte önemli bir avantaj elde etmektir. Hücrelerin maliyetini düşürme potansiyeli görürsek, bunun için bir şans olabilir.”

“Daha yüksek hacim, ancak takıma verdiğim görev bu değil.”

“Planımız Porsche’nin ilk müşteri olması ama kesinlikle bu teknoloji yüksek performanslı bir çözüm olarak çekiciyse, Volkswagen Grubu’ndaki diğer markalara da açık olacak”

Son olarak Steiner, şuan kendi EV aktarma organları teknolojisini üreten Hırvat otomobil üreticisi Rimac ile ilgili olarak; “Rimac’ta hisse sahibi olduğumuz için mutluyuz ve elektrikli süper spor arabalar ve piller konusunda çok fazla bilgi birikimine ve bilgi birikimine sahipler. Birlikte yürüttüğümüz projelerimiz de var ve bu tür bir hücre teknolojisi mümkün olacaksa, neden? VW Group veya Rimac’taki başka hiçbir markada da böyle bir teknoloji yok mu?” cümlelerini kullandı.

“Porsche Cayenne Ring rekorunu kırdı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version