Site icon Dijital Tekerlek

Porsche, yeni konsept otomobil ile sürpriz yapacak!

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, resmi Instagram hesabı üzerinden yayınlanan yeni bir gönderi ile birlikte konsept otomobil projesi ile ilgili yeni bir ipucu verdi.

Porsche, 2021 yılından itibaren Frankfurt’tan Münih’e taşınacak olan IAA Münih otomobil fuarına “geleceğe yönelik bir konsept çalışması” sunmak için katılmayı planladığını duyurdu. Tam tasarım hala gizli olsa da, firma tarafından yayınlanan bir ön izleme görüntüsü birkaç değerli ipucu içeriyor.

Porsche yeni konsept otomobil nasıl olacak?

Sosyal medyada yayınlanan videoda, bumerang şeklindeki farlara sahip parlak kırmızı bir arabanın ön ucunu gösteriyor. Dört ayrı LED, konsept (adı henüz açıklanmadı) ile Taycan arasında görsel bir bağlantı oluşturuyor, bu yüzden bunun başka bir EV olduğunu tahmin ediyoruz. Paylaşımda, yeni konseptin en son teknolojiye sahip olduğu söylendi.

LED farlar, daha önce hiçbir Porsche’de görülmeyen özgün bir tasarıma sahip olmasıyla daha çok dikkat çekiyor. Konsept çalışması, modelin yakında çıkacak bir üretim otomobilini yakından ön izlemekten ziyade, ileriye dönük, marka şekillendirici bir tasarım biçimi olabileceğini de öne sürüyor.

Porsche tarafından paylaşılan görüntüye daha yakından bakıldığında, konsept otomobilin oldukça kısa bir ön kısma sahip olduğu görülüyor. Çünkü üst kısımdaki siyah alan, sileceklerin bulunduğu ön camın tabanı gibi görünüyor. Bu da yeni elektrikli otomobil konseptinin, uzun bir burnu olduğu için Audi A6 E-Tron‘a benzer bir model olabilme olasılığının bulunmadığını gösteriyor.

Bu ihtimal ise bizleri 718 modeline getiriyor. Porsche’nin Ar-Ge’den sorumlu yönetim kurulu üyesi Michael Steiner, firmanın 718 elektrikli konsept otomobil geliştirme niyetlerinden daha önce bahsetmişti.

Varsayımlar eğer doğruysa, bu yalnızca Porsche’nin kararını verdiği ve yeni nesil spor arabasının tamamen elektrikli bir güç aktarma organıyla donatılacağı anlamına gelebilir.

Yeni konsept otomobil spor araba mı olacak?

İkinci nesil Macan da dahil olmak üzere Porsche’nin ürün zaman çizelgesinde birkaç elektrikli otomobil görünüyor ancak bunun bir SUV olduğu düşünülmüyor. Şirket, 70 yılı aşkın süredir yarış pistinde yeni özellikleri ve teknolojileri test ettiğini ve konseptin bu yolu izlediğini belirtti. Bu ifadeye #sportscar hashtag’i de eşlik ediyor. Bu nedenle elektrikli iki koltuklu bir şeye benzer bir şeye bakıyor olabiliriz.

Tabii ki, başka olası seçenekler de var. Doğrulanmamış söylentiler, Porsche yetkililerinin Taycan’ın altına yerleşecek daha küçük bir elektrikli sedan çıkarıp çıkarmamayı tartıştığını iddia ediyor. Daha önceki bir rapora göre Taycan’ın coupe ve cabrio versiyonları henüz üretim için onaylanmamış olsa da hala masada. Kesin olan şey, konseptin bir elektrikli 911 modeli olarak üretilmeyeceği. Şirket patronu Oliver Blume, bunun mümkün olmadığını daha önce açıklamıştı.

Porsche, yeni konsept otomobilini 6 Eylül‘de tanıtacağını söyledi. Böylelikle yapılan tahminlerden herhangi birinin doğru olup olmadığını görmek için çok fazla beklememiz gerekmeyecek.

“Genesis X ve G70 Gran Turismo’da yarışmaya hazır” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version