Site icon Dijital Tekerlek

Porsche Yeni Elektrikli Motor Sistemlerini Test Ediyor

Porsche Yeni Elektrikli Motor Sistemlerini Test Ediyor 2

Farklı model karşılaşmalarında rakibi Tesla Model S’in bir adım gerisinde yer alan Porsche, yeni alt yapı çalışmalarına başlayarak motorlarında yenileme çalışmalarına gitti. Porsche tarafından alınan karar ile birlikte 4 elektrik motorlu yeni aktarma organı ile daha konforlu ve güvenli sürüş sağlama hedeflendiği açıklandı. Elektrikli araç piyasası her geçen gün gelişerek, rekabet ortamını daha hızlı hale getirmektedir. Gerek Tesla’nın hamleleri gerekse Tesla’ya rakip olmak isteyen birçok firma deneyimlenmeye çalıştıkları hareketleri ile elektrikli araç piyasasında büyük avantajlar sağlamaktadır.

Geçtiğimiz senelerde lüks araç denilince akla gelen ilk markalardan olan Porsche, yeni atılım sağlayarak elektrikli otomobil sektörüne giriş yaptı. Çıkardığı Taycan ile birçok kullanıcısını şaşırtan özellikle çift şanzımanlı bir sistem geliştirerek aracı uçak haline çevirmiştir. Araç içinde yaptığı bu sistem ile ısınma sorunu yaşamadan yüksek süratlere çıkabilmeyi hedeflemektedir.

Lüks Araba Markası Yeni Altyapı Üzerinde Çalışıyor

Bu zamana kadar kullanıcılarına ne vaat ettiyse büyük oranda yapan Porsche, yeni bir altyapı çalışması üzerinde çalışarak 4 elektrikli motorlu yeni aktarma organı ile uğraşmaktadır. Konforlu ve güvenli sürüş deneyimi sayesinde hızı ve konforu bir arada tutan Porsche, elektrikli araçlarında da spor araba çevikliğinden vazgeçmeyecek.

Araba sisteminde her bir tekerlek için farklı motor kullanacak olan Porsche bu sayede kaygan yollarda ve yüksek virajlarda araç içerisinde bulunan güç dağıtımını en iyi şekilde harcayabilmektedir. Porsche üreticileri tarafından uzun yıllardır tasarlanan bu sistem geçtiğimiz aylarda gün yüzüne çıkmaya başladı. 2 kış boyunca en ince ayrıntısına kadar tasarlanıp, test edilen sistem ile alakalı olarak şirketin şuana kadar kullandığı her şeyin sistemin iyi işlemesi için yeterli olduğunu bu yüzden çıkarılan son teknolojilere ihtiyaç olmadığının altı çizildi.

Exit mobile version