Site icon Dijital Tekerlek

Porsche ve Boeing Elektrikli Uçan Araba Yapıyor

Porsche ve Boeing Elektrikli Uçan Araba Yapıyor

Alman otomotiv devi Porsche ile havacılık lideri Boeing güçlerini birleştirerek yeni bir proje ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Firma yetkililerinin yaptığı açıklamada elektrikli uçan arabalar önümüzdeki süreçlerde yaşantımızda yer alacak.

Bu proje küçüklüğümüzden hatırladığımız Jetgiller çizgi dizisinin uçan araçlarının ve hava trafiğinin gerçek hayata uyarlanmasına dayanıyor. Bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz elektrikli uçan otomobiller çocukluk hayali olarak kalmayacak.

Bilindiği üzere Porsche, Taycan modeli ile yakın zamanda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Porsche elektrikli arabalar pazarından sonra şimdi de havacılık alanındaki uzmanlığı ile ün salan Boeing ile anlaşarak şehir içi havacılık taşımacılığında öncü olmak istiyor. İki firma arasında üst düzey şehir içi hava trafiği ve taşımacılığı adına mutabakat yapıldı.

Ayrıca Boeing’in alt firması olan Aurora Flight Sciences de Porsche ve Boeing ile birlikte projede çalışacak. Elektrikli uçan arabalar üreterek bu araçların dikey olarak kalkış yapabilmesi için çalışmalar yürütülecek.

Porsche’nin araştırmaları 2025 yılını göstererek bu tarihten sonra şehir içi havacılık ve taşımanın yaygınlaşacağını ve hava trafiğinin gerekli düzenlemelerinin sağlanacağı öngörülüyor. Uçan araçlara çok daha fazla talep olacağı düşünülüyor.

İki firmanın ortak projesi olan elektrikli uçan araba konseptinin ilerleyen süreçlerde tanıtıma sunulması bekleniyor.

Görsel Kaynak: 1

Exit mobile version