Site icon Dijital Tekerlek

Porsche Taycan’ın Uçak Gemisinde Hız Şovu

Porsche Taycan

Porsche’nin Türkçe kökenli olarak ismini verdiği tam elektrikli modeli “Taycan” için lansmanına az bir zaman kala güç gösterileriyle dolu farklı farklı testler yapılmaya devam ediliyor.

Şu an Dünya’da Jaguar i-Pace dışında başka büyük rakibi olduğu düşünülmeyen Tesla’ya Porsche cephesinden Taycan ile büyük bir silah geldi. Amerika Birleşik Devletleri’nde ABD’nin kendi uçak gemisinde Taycan için test yapıldı. Profesyonel yarış pilotu Shea Holbrook‘un yönetiminde olan Taycan, USS Hornet adlı uçak gemisinin güvertesinde 145 km/h hıza çıktıktan sonra ani fren yaptırıldı.

Dijital Tekerlek | Twitter

Taycan’a dip gaz yapıldıktan sonra 145 km/h hıza ulaşması sadece ve sadece 128 metre sürdü. Belirtilen hıza ulaştıktan sonra aniden frene basıldı ve araç durduruldu. Tüm bu yaşanan olaylar 10.7 saniye gibi kısacık bir süre zarfında yaşandı.Yapılan güç gösterisinin bir başka ilginç detayı ise Porsche Taycan’ın üstünde bulunduğu uçak gemisi olan, USS Hornet. Bu özel teste ev sahipliği yapan USS Hornet’in tek yaşadığı olay değil. Belli süre önce Apollo 11 ve Apollo 12 görevlerinde aya yolculuk yapan astronotların geri dönüşte Dünya’ya güvenli bir şekilde inmelerine olanak sağlamış.

Porsche cephesinin Taycan için yaptığı hız testi mil cinsinden 0-90 mil olarak yapıldı. Normalde yapılan hız testleri 0-100 olarak yapıldığı için bu test insanlara şaşırtıcı geldi. Taycan’ın ürün serisinin başkan yardımcısı Stefan Weckbach araç hakkında tebessüm ettiren ifadeler kullandı; “Değişken ve sert bir zeminde Taycan’ın sürüş rahatlığı, durma gücü ve ivmelenmesi kesinlikle çok mutlu ediciydi. Zaten aracın sınırlarını çok zorlamadık. En sonunda kimse ıslanmadığı için çok mutluyum.” dedi.

Exit mobile version