Site icon Dijital Tekerlek

Porsche Taycan’ın da Dahil Olduğu Çarpışma Testi Sonuçları Açıklandı

Porsche Taycan'ın da Dahil Olduğu Çarpışma Testi Sonuçları Açıklandı 1

Euro NCAP, yeni otomobilleri konuk ettiği en son güvenlik derecelendirmelerini açıkladı. Konuklar arasında yer alan Tesla Model X, daha çok yetişkin yolcu koruma kategorisindeki başarısıyla dikkatleri üstüne topladı.

Euro NCAP’in çarpışma testlerinden beş yıldız alarak ayrılan Tesla Model X, 2019 yılının en güvenli araçlarından biri olduğunu kanıtlamış oldu. Detaylara baktığımızda Model X’in yetişkin yolcu korumada %98, çocuk yolcu korumada %81, yaya korumasında %72 ve güvenlik yardımcısı kategorisinde ise %94 oranında başarı elde etmiştir.

Tesla Model X, güvenlik yardımcı kategorisinde geçtiğimiz aylarda teslim edilen Model 3 ile aynı başarı oranını yakalamış oldu. Bu konuyla ilgili değerlendirme yapan Euro NCAP yetkilileri, bu iki Tesla modelinin son test protokolleri kapsamında bu kategorinin en başarılı katılımcıları olduğunu belirtiyor. Yetişkin yolcu koruma kategorisindeki %98’lik başarı oranı da Model X’i 2019 yılında test edilen araçlar arasında “sınıfının en iyisi” konumuna getirmektedir.

Son test edilen araçlar arasında diğer dikkat çeken model ise Porsche Taycan oldu. Çarpışma testlerinden beş yıldızla ayrılan bu model, yetişkin yolcu koruması alanında %85, çocuk yolcu korumasında %83, yaya korumasında %70 ve güvenlik yardımcısı kategorisinde ise %73 oranında başarı elde etti.

Exit mobile version