Site icon Dijital Tekerlek

Porsche Taycan Cross Turismo resmi olarak duyuruldu

Porsche Taycan Cross Turismo resmi olarak duyuruldu 36

Porsche tarafından çok sevilen Taycan modelinin ardından, Porsche Taycan Cross Turismo modeli bizlerle. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche çıkardığı Taycan Cross Turismo ile birlikte elektrikli çok yönlü bir modeli piyasaya sunmakta.

Ülkemize göre 4 Mart saat 18:00 sularında gerçekleşen lansman oldukça başarılı içeriği ile dikkatleri toplamayı başarmakta. Bununla birlikte marka Taycan Cross Turismo modeli ile elektrikli spor otomobili Taycan modelinin ürün portföyünü genişletmekte. Böylelikle sürdürülebilir mobiliteye giden yolunu sistematik olarak takip etmeye devam etmekte. Taycan Cross Turismo modeli 800 volt değerindeki mimarisi ile yenilikçi elektrikli sürüşten yararlanmakta.

Model dört tekerlekten çekiş sistemi ve uyarlanabilen havalı süspansiyona sahip. Bununla birlikte yeni olan yüksek teknolojili şasesi ile birlikte arazi koşullarında da performansından ödün vermemekte. Ayrıca modelin kullanışlı olması ile birlikte Taycan ailesine çok yönlü bir model kazandırmakta.

Porsche AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume; “2019 yılında, tamamen elektrikli ilk spor arabamızın lansmanıyla önemli bir sinyal gönderdik.” “Kendimizi sürdürülebilir mobilitenin öncüleri olarak görüyoruz: 2025 yılına kadar, teslim edeceğimiz tüm yeni araçların yarısı tamamen elektrikli veya fişli hibrit elektrikli bir sürüşe sahip olacak. 2020 yılında, Avrupa’da teslim ettiğimiz tüm araçların üçte biri elektrikli bir aktarma organına sahipti. Gelecek elektrikli mobiliteye aittir. Taycan Cross Turismo ile bu yönde büyük bir adım daha atıyoruz. “

Porsche Taycan Cross Turismo teknik özellikleri

Model kullanıcılarını 4 farklı varyant ile bayilerde beklemekte.

Taycan 4 Cross Turismo; 280 kW (380 P CO2 emisyonlarının Birleştirilen 0 g / km, elektrik tüketimi kombine 28.1 kwh / 100 km), Başlatma Kontrol 350 kW (476 PS) için Overboost güç, ivme 0-100 km / s olarak 5,1 saniye, en yüksek hız 220 km / sa, menzil (WLTP) 389 – 456 km.

Taycan 4S Cross Turismo; 360 kW (490 ps CO2 emisyonlarının Birleştirilen 0 g / km, elektrik tüketimi kombine 28.1 kwh / 100 km), Başlatma Kontrol 420 kW (571 PS) olan Overboost gücü, hızlanma 0-100 km / s olarak 4,1 saniye, en yüksek hız 240 km / sa, menzil (WLTP) 388 – 452 km.

Taycan Turbo Cross Turismo; 460 kW (625 ps CO2 emisyonlarının Birleştirilen 0 g / km, elektrik tüketimi kombine 28.7 kwh / 100 km), Başlatma Kontrol 500 kW (680 PS) olan Overboost gücü, hızlanma 0-100 km / s olarak 3,3 saniye, en yüksek hız 250 km / sa, menzil (WLTP) 395 – 452 km.

Taycan Turbo S Cross Turismo; 460 kW (625 ps CO2 emisyonlarının Birleştirilen 0 g / km, elektrik tüketimi kombine 29.4 kwh / 100 km), Başlatma Kontrol 560 kW (761 PS), hızlanma 0-100 km / s ile Overboost güç 2,9 saniyede, en yüksek hız 250 km / sa, menzil (WLTP) 388 – 419 km.

Dört tekerlekten çekiş ve uyarlanabilir havalı süspansiyonlu yüksek teknoloji ürün şasisi 4 modelin tamamında standart olarak gelmekte. Ayrıca opsiyonel olan Off-Road paket modeli yerden 30 mm yükseltmekte. Bu sayede modelin arazi de daha rahat kullanılabilmesi planlanmakta.

Porsche Taycan Cross Turismo tasarımı

Model görsel açıdan 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sunulan Mission E Cross Turismo konseptini anımsatmakta. Ayrıca modelin silüeti Porsche tarafından “flyline” olarak isimlendirilmekte. Bu silüet özellikle arkaya doğru eğimli olan sportif tavan çizgisi ile tanımlanmakta. Bununla birlikte tasarımcılar modele Off-Road öğeleri de eklemekte. Özellikle tekerlek yuvası kaplamaları, benzersiz ön ve arka alt detaylar ve yan eşikler dikkati çekmekte. Ayrıca modelde ön ve arka tamponlar da köşe kısımlarında ve eşik uçlarında yer alan özel kanatlar bir hayli güzel görünmekte. Bu tasarımlar elbette sadece görsel açıdan düşünülmemekte. Bu tasarımlar sayesinde modelin taş çarpmalarına karşı belli bir miktarda koruma sağlaması hedeflenmekte.

Peki ya ek aksesuarları ?

Porsche özellikle Taycan Cross Turismo modeli için paket boyutu ve yol tutuşunu göz önünde bulundurduğu bir arka taşıyıcı da geliştirmekte. Bu sayede evrensel olarak farklı bisiklet türlerini taşınması kolaylaştırılmakta. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu ek taşıyıcı modelin arkasında iken dahi modelin bagajı açılabilmekte.

Yüksek teknolojili araca yüksek teknolojili lansman alanı

Lansman esnasında lansmanın yapıldığı alan gerçekten oldukça etkileyici bir görünüme sahipti. Lansman Münih Ticaret Fuarı Merkezindeki Hyperbowl Stüdyosunda gerçekleşmekte. Bu stüdyonun boyutları şu şekilde; 40 metre uzunluk, 5.5 metre yüksekliğinde 270 derece eğimli bir LED duvar, 70 milyon piksele sahip 478 metrekarelik bir ekran yüzeyin sağlanması adına LED tavanla birleştirildi.

Exit mobile version