Site icon Dijital Tekerlek

Porsche tarafından büyük yatırım hamlesi

Porsche tarafından büyük yatırım hamlesi 2

Porsche tarafından yapılan 70 milyon Euro’luk yatırım ile; marka Hırvat teknoloji şirketi Rimac tarafının yüzde 24′ üne sahip olmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche tarafından yapılan yatırım ile markanın Rimac tarafında yer alan; yüzde 15,5 oranında ki hisse miktarı yüzde 24’e yükselmekte.

Porsche Rimac tarafına ilk olarak 2018 yılında yatırım yapmıştı. Bu süreç içerisinde Rimac tarafı iş gücü konusunda kendisini ikiye katlayarak 1.000 kişilik bir calışan kadrosuna sahip olma hedefini gerçekleştirmekte idi. Ayrıca Rimac Porsche’nin yanı sıra; , Kia, Aston Martin, Koenigsegg ve bazı markalar ile ortak çalışmalar da yer almakta.

Porsche tarafından yapılan yatırım ile ilgili yöneticiler ne düşünmekte ?

Porsche tarafının İcra Kurulu Başkanı Yardımcısı Lutz Meschke; “Son derece yenilikçi seri bileşenlerin geliştirilmesi için Rimac ile ilk siparişlerini çoktan verdiğini” belirtmekte.

“Mate Rimac yenilikçi fikirleriyle bize ilham veriyor” diye ekliyor. “Aynı şekilde, üretimdeki bilgi birikimimizden ve geliştirmedeki metodolojik uzmanlığımızdan yararlanıyor.” cümlelerini de kullanmakta.

Rimac tarafının hem kurucusu hemde CEO görevinde olan Mate Rimac; “Rimac’ın tamamen bağımsız bir şirket olmasının hem Rimac hem de Porsche’nin yararına olduğunu vurguladı.“Hissedarımız olmayan birçok otomobil şirketi ile çalışıyoruz. Ayrıca hissedarlık ile projeler arasında net bir ayrım var. Rimac’ın bağımsız olduğu ve projeler ile hissedarlar (sadece Porsche değil, aynı zamanda Hyundai ve diğerleri) arasında bir ‘Bilgi Güvenlik Duvarı’ olduğu konusunda sektör müşterilerimizin gönül rahatlığı yaşamaları bizim için çok önemli ve bu değişmeyecek. ” açıklamasında bulunmakta.

Porsche Taycan Cross Turismo resmi olarak duyuruldu

Exit mobile version