Site icon Dijital Tekerlek

Porsche PCM 6.0 işletim sistemi güncelleniyor

İlk etapta 2022 çıkışlı modellerde göreceğimiz, Porsche PCM 6.0 işletim sistemi güncelleniyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni Porsche 911, Taycan, Cayenne ve Panamera modelleri en yeni PCM 6.0 ile kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte yeni sistem sayesinde modeller mobil cihazlar ile daha güçlü bağlantılar kurabilecek. Ayrıca güncelleme revize edilen kullanıcı arayüzü ve kablosuz Android Auto işlevselliğini de modellere kazandırıyor.

Porsche PCM 6.0 güncellemeleri

Güncelleme ile sistem elektrikli modeller için şarj noktalarını daha iyi planlayabiliyor. Bununla birlikte modeller sesli kontrol özelliği ve akıllı navigasyon detayının da en yeni yazılımın parçası olduğunu belirtmek gerekiyor. Elektrikli otomobillerin sessizliğini ses ile doldurmak isteyen kullanıcıların sevineceği bir diğer özellik ise; akıllı telefon kullanmak zorunda kalmadan hizmete doğrudan bağlanabilen Spotify’ın entegrasyonu. Elbette bu entegrasyon yalnızca elektrikli modeller için değil, güncel sisteme sahip tüm modeller için geçerli.

PCM 6.0 sisteminin ilk kullanımı Taycan modelinde kullanılan temel sürüm ile başlamıştı. Alman otomobil üreticisi güncel yazılımı birkaç haftadan itibaren yeni yapılandırılan Porsche 911, Porsche Cayenne ve Porsche Panamera modellerinde kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Ayrıca bu sistem ile modellerin kablosuz güncelleme desteğine kavuşulacağı belirtiliyor.

Marka tarafından en son güncelleme geçtiğimiz yaz ayında gerçekleşmişti. Bu güncelleme içerisinde; kablolu Android Auto, kablosuz Apple CarPlay ve Apple Music entegrasyonunu içeriyordu.

Porsche’nin bağlantılı bilgi-eğlence yazılım mühendisi Martin Bayer, PCM 6.0 sistemi ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmaktaydı;

“PCM 6.0 kesinlikle yeniden attığımız büyük bir adım. Görünüm ve his yeni; daha düzenli, daha sezgisel.”

“Kişiselleştirme bizim için çok önemli. Her bir Porsche müşterisi için çok özel ayarlar sunuyoruz; bu, hem menü çubuğunu hem de başlatıcıyı kendileri yapılandırma seçeneğine sahip oldukları anlamına gelir. En sık kullandıkları kontrolleri başlatıcıya sürükleyip bırakabiliyor ve çok yüksek derecede özelleştirebiliyorlar.”

Porsche Connect

Porsche Connect, kullanıcıların 300 yarış pistinden sürülen kendi turlarından sürüş verilerini kaydetmek, analiz etmek ve görüntülemek için kullanabilecekleri Porsche Track Precision adlı ücretsiz bir yarış pisti eğitimi uygulamasıyla entegre olarak kullanılabilecek. Ayrıca Porsche tarafı 718 ve 911 modelleri ile sunduğu bu uygulamayı ürün gamı içerisinde genişletme planlarına da sahip.

“Tesla tarafından kritik Türkiye hamlesi!”

Exit mobile version