Site icon Dijital Tekerlek

Porsche Panamera Platinum Edition resmi olarak tanıtıldı!

Porsche tarafında Porsche Panamera Platinum Edition ile sedanın eski günlerine kavuşması hedefleniyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Elektrikli Porsche Taycan modelinin çıkışıyla Panamera modeli eskiye nazaran bir nebze daha geri planda kaldı. Bununla birlikte Porsche, yanmalı motora sahip olan sedan modelini eski günlerine kavuşturmak adına; yeni bir versiyonu resmi olarak tanıttı.

Porsche Panamera Platinum Edition tasarımı

Tasarım tarafında standart versiyondan farklı olarak 21″ boyutunda alaşımlı jantlar bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelde Matrix LED farlar, panoramik açılır cam tavan ve siyah egzoz uçları gibi detaylar bizleri bekliyor. Gizlilik camı ile oldukça dikkat çekici olan arka stoplara da özellikle değinmek gerekiyor. Ayrıca modelin rozetleri versiyonunun adına ithafen platin renginde.

İç yaşam alanına baktığımızda; markanın yeni nesil spor direksiyon simidi, ısıtmalı arka koltuklar ve oldukça fonksiyonel olan ön koltuklar kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte ön panelde ve kapı kenarlarında yer alan detayların; fırcalanmış alüminyum detaylara sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

Porsche Panamera Platinum Edition teknik özellikleri

En baz versiyonda bizleri 2.9 litrelik V6 motor bekliyor. Bu motor ile 325 beygir güç, 450Nm tork üretilebiliyor. Bununla birlikte bu şanzıman tarafında ise sekiz vitesli otomatik şanzıman aracılığıyla güç dört tekerleğe seri bir şekilde ulaştırılabiliyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 5.3 saniye seviyesinde bulunuyor.

E-Hybrid model seçeneğine de sahip olan modelin, motor tarafında en baz versiyonda gördüğümüz motor bekliyor. Bununla birlikte model sahip olduğu ekstra elektrik motorunun desteğiyle; 456 beygir güç, 700Nm tork üretebiliyor. 17.9 kWh değerinde pil paketine sahip olan modelin; 0-100 km/s hızlanma süresi ise 4.4 saniyeye düşüyor.

“Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları”

Exit mobile version