Site icon Dijital Tekerlek

Porsche ve emisyon sorunları devam ediyor

Porsche ve emisyon sorunları devam ediyor 3

Porsche markasının emisyon ile yaşadığı sorunlar peşini bırakmıyor. Detaylara gelin birlikte göz atalım.

Porsche emisyon sorunları hangi modellerde mevcut ?

Porsche markasının bazı eski arabalarda emisyonla ilgili sorunlarla karşılaşması gruba musallat olmaya devam etmekte. Businnes Insider, emisyon standartlarına uymayan belirli 2012-2016 Boxster, Cayman, 911, Panamera ve Cayenne modellerinde sorunlar oluştuğunu açıkladı.

Porsche markasının bu araçlar için satışları durdurmaktan başka yolu yoktu. Fakat durum göründüğünden daha karmaşık. Ayrıca hepsinin ortak bir noktası olsa dahi çözülebileceği düşünülmeye devam etti. Porsche temsilcisi, Business Indiser’a “ihtiyatlı olduklarını” ve her bir çözüm yolunu denemek zorunda kalacaklarını belirtti.

Porsche, durumun göründüğü kadar kötü olmadığını belirten açıklamaları duyurdu. Bununla birlikte bayilerin hala her zamanki gibi ikinci el araçları satın aldığı açıklanan bilgiler arasında. Ayrıca halihazırda satılan arabaların sürmek için güvenli olmaya devam ettiğini açıkladı. Şimdilik, bayilerin aşırı emisyonlardan etkilenen belirli arabaları satması yasak. Bu probleme sadece Sport Chrono Paketinin takıldığı netleşti. Son olarak sorunun kullanıcıların aracı Sport Plus moduna geçirdiği vakit ortaya çıktığı haberi netleşti. Çünkü Porsche testlerine göre modeller Normal ve Spor modlarında emisyon kuralları ile herhangi bir sorun yaşamıyor.

Zuffenhausen’den gelen haberlere göre, bir yazılım düzeltmesinin halihazırda geliştirildiğini ve problemin halledilebilir olduğu belirtiliyor.

Belirtmek gerekir ki Porsche, üretimdeki mevcut arabaların hiçbirinde bu sorunun olmadığı belirtti. Spor otomobil üreticisi özellikle, Macan ve Cayenne SUV’lere takılan turbo dizel 3.0 litrelik V6 motor ve Panamera sedan modellerinde bu problemi yaşamıştı. Aslında Audi tarafından geliştirilen ve VW Grubunun birkaç üst düzey model parçası için kullanılan TDI ile olan anlaşmazlıkları çözmek için ağır para cezalarını unutmamak gerek.

Sonuç olarak Porsche 2018’de hibrit ve elektrikli araçlara odaklanmak için dizel motorları tamamen bırakma planlarının ne kadar doğru bir hamle olduğunu görmüş olduk. CEO Oliver Blume sorunların şirketin imajı üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiyi kabul etti.

Yeni Porsche 911 GT3 modeli 16 Şubat tarihinde tanıtılacak detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version