Site icon Dijital Tekerlek

Porsche CEO ‘su Elektrikli Araçları Hakkında Konuştu

Porsche CEO 'su Elektrikli Araçları Hakkında Konuştu 3

Günden güne teknolojinin gelişmesi ile beraber araba sektörü de evrim geçiriyor. Bu gelişmelerin en büyük meyvesi ise sektörde bilinir ve kullanır hale gelen elektrikli araçlar. Tesla’nın sektördeki en büyük rakiplerinden olan Porsche nin CEO su Oliver Blume 10 yıla kadar 1000 km menzilli araçların hayatımıza gireceğini söyledi. Porsche CEO su başka konular hakkında da açıklamalarda bulundu.

Sektördeki birçok bilirkişinin ortak görüşü Porsche Taycan’a aracına kafa tutabilecek çok az araç olduğu yönünde. Porsche’nin medar-ı iftiharı olan Taycan, tamamen spor bir otomobil dinamikleri ile kuşatılmış bir araç.

Porsche CEO’su Oliver Blume Taycan’ın elektrikli araç programı için sadece ilk adım olduğunu söyledi. Buna ek olarak ise yakın gelecekte Taycan üzerine daha gelişmiş versiyonlar da inşa edilecek. Bunlardan şu ana kadar en net bilineni ise Taycan Cross Turismo.

Tesla Model S

‘Taycan, Tesla Model S’e göre daha farklı bir konumda’

Alman dergisi Auto Motor und Sport Oliver Blume ile röportaj yaparken Tesla S ile rekabet üzerine bir soruya maruz kaldı. Bu soruya ise araçların premium sedan klasmanında bulunduklarını belirterek cevap verdi. Cevabına ise şöyle devam etti “Taycan’ın merkezi hedefi, spor tip sürüşü sağlamasıdır“.

Röportaj sırasında Elon Musk’a da övgülerde bulunan Porsche CEO’su Oliver Blume, Po elektrikli araç sektöründe daha da gelişeceklerini, özellikle Taycan ve gelecek diğer araçlarının menzil konusunda daha yüksek bir kapasite sunması için çalıştıklarını ekledi. Bu görüşünü üzerine 10 yıla Porsche elektrikli araçların 1.000 km menzile çıkacağını ve elektrikli şarjın benzin istasyonu gibi kısa sürelerde olacağını ekledi.

Ayrıca Elektrikli Porsche Taycan Turbo S haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Dijital Tekerlek | Twitter

Resim Kaynağı: Porsche

Exit mobile version