Site icon Dijital Tekerlek

Porsche Cayenne Ring rekorunu kırdı

Porsche Cayenne Ring rekorunu kırdı 10

Porsche tarafı Porsche Cayenne modeli ile birlikte Nürburgring tur rekorunu kırdı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni ve biraz gizemli bir “Cayenne performansı” oldukça iyi görünüyor. Bununla birlikte modelin rakipleri Aston DBX, Bentley Bentayga Speed ve Lamborghini Urus modelleri. Bu sınıfa baktığımız zaman Ring rekorunu kırmak Cayenne modeli için oldukça güzel haber.

Model Lars Kern şoförlüğünde 14 Haziran tarihinde deneme ile 7 dakika 38 saniyelik süreye sahip. Lars Kern, 2017 yılında Nordschleife’de 991 GT2 RS modeli ile 6 dakika 47 saniyelik bir başka iyi süreye de sahip. Bununla birlikte modelin zamanını genel tabloya yerleştirdiğimiz vakit; yaklaşık iki tonluk SUV modelinin bu performansı oldukça iyi.

Porsche Cayenne modelinin en yüksek gücünün 600 beygir gücünü geçmesi bekleniyor. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresinin üç saniye civarında olması bekleniyor. Ayrıca modelin swoopier çatılı Coupe’ye dayanacak gibi görünüyor.

Markanın her bir şasi teknolojisi için geçmişte kullandığı; Cayenne Turbos ve GTS modellerinin parçalarını geliştirmeye çalıştığı biliniyor.

Son olarak Lars Kern; “Bu Cayenne’de Nordschleife’ın ilk birkaç metresinde, gerçekten geniş bir SUV’de oturduğunuzdan emin olmak için arkanızı dönmeye başlıyorsunuz”  “Hohe Acht ve Eiskurve gibi hızlı virajlar, yalpalama ve önden savrulma eğilimi yok. Bu teknik esnemede bile Cayenne, kontrolü kolay gerçek bir sürücü otomobili.” cümlelerini kullanıyor.

“Porsche PCM 6.0 sistemi resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version