Site icon Dijital Tekerlek

Porsche PCM 6.0 sistemi resmi olarak tanıtıldı

Porsche PCM 6.0 sistemi resmi olarak tanıtıldı 8

Porsche tarafı, Porsche Communication Management 6.0 isimli yeni nesil Porsche PCM 6.0 bilgi-eğlence sistemini tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka bir dizi yeni çevrimiçi özellik, yeni görünümlü bir menü tasarımı ve Porsche Connect akıllı telefon uygulamasını güncellenmiş bir sürümünü sunuyor. Bununla birlikte Android Auto entegrasyonu da artık ilk kez Porsche modellerinde yaygın olarak bulunuyor.

Porsche PCM 6.0 bilgi-eğlence sistemi ile birlikte neler sunuluyor?

6.0 sisteminin temel bir versiyonu saf elektrikli Porsche Taycan modelinde halihazırda bulunabilir. Fakat şirket yeni bilgi-eğlence teknolojisini; 911, Cayenne ve Panamera modellerinde de standart donanım olarak tanıttı. Taycan modelleri de alacağı kablosuz güncelleme ile daha fazla özelliği bünyesinde sunacak.

Bağlı akıllı navigasyon sistemi PCM 6.0’a geçişteki en büyük güncellemelerden birisi. Bununla birlikte Porsche, sistemi destekleyen donanımın artık önemli ölçüde daha güçlü olduğunu söylüyor. Bu sayede bilgi-eğlence sisteminin trafiği daha yakından izleyebileceği ve bir kaza veya yol kapanması durumunda daha da hızlı alternatif bir rota hesaplayabileceği anlamına geliyor.

Sistem otoyoldayken sistem sürücüye farklı renk işaretleriyle her şeritte ne kadar trafik olduğunu söyleyebilir. Bununla birlikte Porsche yeni yazılım sayesinde; modelin arkasında herhangi bir ek parça takılı olup olmadığını algılayabiliyor. Ayrıca sistem ek parçaların dahil olduğu varış süresini de hesaplayabiliyor.

Porsche Risk Radar, sürücüye yakındaki tehlikeler konusunda bilgilendirmek için otomobilin sürücü yardım teknolojisinden gelen bilgileri ve yakındaki araçlardan gelen veriyi kullanan başka bir yeni özelliktir. Bununla birlikte sistemin kendi internet bağlantısı sayesinde geçeri hız sınırını da daha doğru bir şekilde bildirebileceğini söylüyor.

Sesli komutlar nasıl çalışıyor?

Marka önceden ayarlanan bir komut listesi olmadan; sürücünün neye ihtiyacı olduğunu belirleyebileceğini söyleyen doğal ses kontrolü de eklendi. Örneğin sistem basitçe “Benzine ihtiyacım var” gibi uyarılar ile en yakın yakıt istasyonuna ayarlanabilir. Aynı şekilde “Üşüyorum” gibi kelimeler de kabindeki sıcaklığı iki derece arttırmasına yönelik komutları basitçe sağlayabiliyor.

Yeni sesli kontrol fonksiyonu model ile iletişim kurabilirken, navigasyon talimatlarını kontrol etmek için de kullanılabilir. Ayrıca sesli komut ile birlikte koltukların masaj fonksiyonları ve klimayı da kontrol etmek mümkün.

Marka yeni bilgi-eğlence sistemi ile birlikte; Porsche Connect akıllı telefon uygulamasının güncellenen bir sürümünü de piyasaya sürdü. Bu sistem ile birlikte araç sahipleri otomobillerinin verilerine uzaktan ulaşabiliyorlar. Ayrıca otomobilin bazı işlevlerini uzaktan kontrol edebilirler.

Son olarak yeni sistem ile birlikte Porsche modelleri bünyelerinde 300 uluslararası pistten oluşan bir veri tabanının yanı sıra önerilen yarış hatlarına ilişkin talimatlar ve sürücünün pistteki ilerlemelerini kontrol etmesine olanak tanıyan tur zamanlayıcıları da bünyesinde barındırıyor.

Exit mobile version