Site icon Dijital Tekerlek

Porsche 911 Sport Classic Nurburgring’de görüntülendi

Porsche 911 Sport Classic Nurburgring'de görüntülendi 6

Porsche tarafının merakla beklenen modeli Porsche 911 Sport Classic pist içerisinde görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman otomobil üreticisi Porsche tarafının oldukça çok sevilen 911 modeli yeni görüntüleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmakta. Bununla birlikte marka 992. nesil 911 modelini baz alarak çalışmalarına devam etmekte.

Porsche 911 Sport Classic hakkında bilinen detaylar ne yönde ?

Öncelikle modelin 911 Carrera S modelinde kullanılan güç aktarma organlarına sahip olması beklenmekte. Bununla birlikte modelin motor tarafında; ikiz turbo 3.0 litrelik 443 beygir güç ve 529 Nm tork değerine ulaşabilen motorun kullanılması beklenmekte. Modelin şanzıman tarafında ise yedi ileri manuel bir şanzıman kullanması beklenmekte.

Yeni Porsche 911 Sport Classic, 2.7 RS’in arkasını çağrıştıran bir perde spoylerini içeren retro-tinging stiline sahip. Bununla birlikte modelde 911 Turbo modeline benzeyen fakat içlerinde giriş olmayan arka çamurluklar dikkatleri çekmekte.

Model Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) sistemine ve uyarlanabilen amortisörleri de standart olarak sunabilmeli. Bununla birlikte modelin fren tarafında ise beklentiler; önde altı pistonlu kaliperler, arkada ise dört pistonlu seramik çapraz delikli fren diskleri şeklinde.

Markanın yeni modellerinde sunduğu oldukça çok sevilen iç yaşam alanını bu modelde de kullanması beklenmekte. Bununla birlikte model teknolojik anlamda da kullanıcıları etkilemeyi hedeflemekte.

Son olarak modelin bir önceki nesli yalnızca 250 adet üretilmekte idi. Muhtemelen marka yeni nesil içinde benzer bir üretim yapmayı planlamakta. Bu yüzden modelin fiyatının oldukça yüksek olması beklenmekte.

“Gran Turismo artık resmi bir Olimpiyat Sporu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version