Site icon Dijital Tekerlek

2021 Porsche 911 GT3 resmi olarak tanıtıldı

2021 Porsche 911 GT3 resmi olarak tanıtıldı 47

Porsche Motor Sporları uzmanlığı ile birlikte ortaklaşa geliştirilen 2021 Porsche 911 GT3 modelinin resmi tanıtımı sonunda gerçekleşti. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modelde çift salıncaklı ön aks düzeni ve kuğu boyunlu arka kanat ve dikkat çeken difüzör mevcut. Bu sayede model aerodinamik açıdan başarısını 7. neslinde de sürdürmekte.

2021 Porsche 911 GT3 teknik özellikleri

Modelde 4.0 litrelik altı silindirli boxer motor mevcut. Bu sayede model 510 beygir güce sahip. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu motor dayanıklılığı açısından oldukça sıkı bir şekilde test edilmiş ve denenmiş durumda. Akustik açıdan da etkileyici olan; yüksel devirli motor, yeni 911 GT3 Cup modelinde neredeyse hiç değişime uğramadan kullanılmakta. Sonuç olarak bahsettiğimiz bu motor adeta mükemmel bir sürüş makinesi. Ayrıca verimi, hassaslığı ve yüksek performansı ile birlikte pistler için oldukça iddialıyken günlük kullanım içinde mükemmel görünmekte.

Oldukça iddialı olan modelin maksimum hızı 320 km/s olarak belirtilmekte.

Şanzıman tarafında ise Porsche kullanıcılarına 6 ileri manuel bir şanzıman sunmakta. Ayrıca model önceki 911 GT3 RS modelinden dahi daha hızlı.

2021 Porsche 911 GT3 yakıt tüketimi

Bu tarz bir spor arabadan oldukça yüksek yakıt tüketimi beklemekteyiz. Fakat sonuçlar hiç te öyle görünmemekte. Modelin 100 kilometrede harcadığı yakıt ortalama 13,3-12,4 litre düzeylerinde. Ayrıca belirtmek gerekir ki fabrika verilerinin üzerine birkaç litre ekleyerek daha gerçekçi veriler elde edebiliriz. Modelin CO2 emisyon değeri ise 304-293 g/km düzeyinde.

Aerodinamik çalışmalar

Elbette bu denli iddialı bir spor araba yaparken en önemli konulardan birisi olan aerodinamik verilerin önemi tartışılamaz. Model üzerinde ciddi anlamda motor yarışlarında ki gibi aerodinamik çalışmaları mevcut. Manuel olarak ayarlanabilen arka kanat, difüzör elemanları; yüksek viraj hızları için oldukça işe yaramakta.

Yeni GT3 modelinin sonuna gelindiği vakit model elbette; Porsche tarafından geliştirilen spor otomobillerin denendiği “Nuerburgring-Nordschleife” konumunda denenmek üzere kendisi buldu.

Geliştirme sürücüsü Lars Kern 20,8 kilometrelik tam bir turu için 6: 59,927 dakikada tamamladı. Ayrıca belirtmek gerekir ki daha kısa olan, referans noktası farklı başlayan 20.6 kilometrelik pistte, 911 GT3 ile 6:55.2 dakikada tamamlandı. Porsche marka elçisi Jörg Bergmeister model hakkında “açık ara en iyi üretim arabası” cümlesini kullanmakta.

Yeni Porsche 911 GT3 ağırlığı

Modelde gördüğünüz üzere daha geniş bir gövde, daha büyük tekerlekler ve ek teknik özelliklere rağmen modelin ağırlığı eski modeller ile aynı seviyede. Model manuel şanzıman ile 1.418 kilogram ağırlığında. Özellikle belirtmek gerekir ki; bunca geliştirmeden sonra modelin ağırlığının sabit kalmasında karbon parçaların katkısı çok büyük.

2021 Porsche 911 GT3 kokpiti

Yeni 911 GT3 modelinin kokpiti gerçekten dikkat çekici görünmekte. Kokpit mevcut model ile uyumlu. Fakat yeni özelliği takip ekranı; bir düğmeye dokunarak dijital göstergeleri lastik basıncı göstergesi, yağ basıncı, yağ gibi bilgilere 10.000 devire kadar ulaşan merkezi devir sayacını kontrol etme şansına sahipsiniz. Ayrıca sürüş sırasında gerekli olan sıcaklık, yakıt seviyesi ve su sıcaklığı gibi önemli bilgilere de erişebilmek mümkün. Son olarak devir göstergesinin sağında ve solunda olan renkli çubuklar sayesinde vites değiştirme asistanı ve Motorsport’tan türetilen bir vites lambası yer almakta.

Ford Mustang Mach-E, Porsche Macan ile kıyaslanmakta.

Exit mobile version