Site icon Dijital Tekerlek

Porsche 718 Cayman Elektriklenebilir mi?

Porsche 718 Cayman Elektriklenebilir mi? 2

Almanya’nın önde gelen üreticilerinden Porsche, geçen günlerde tamamen elektrikli olan Taycan’ın lansmanını yapmıştı. (Buradan ulaşabilirsiniz) Stuttgart’lı üreticinin bir sonraki elektrikli araç hamlesi 718 Cayman’a olabilir.

Alman cephesi, tarihteki ilk tam elektrikli otomobili Taycan’ı tanıtmıştı. Bundan sonra Porsche Macan‘ın tamamen elektrikli bir modeli olacağı ise doğrulanmıştı fakat Porsche sadece Macan’dan ibaret değil.

Dijital Tekerlek | Instagram

Porsche, şu an teknik satış rakamı olarak SUV’lerin satışı ile yarışı götürüyordu. Ancak Porsche, spor otomobil üreticisi olarak tanınıyor. 718 Cayman’ın ise elektrikli araç platformunda geliştirileceği Alman üretici tarafından doğrulandı.

Porsche’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lutz Meschke, ünlü otomobil dergisi Auto Express’e yaptığı açıklamalarda yeni gelecek olan tam elektrikli modelin 718 Cayman olacağını belirtti. Küçük ama bir o kadar da hızlı model olan 718’in geleceği doğrulandı fakat Porsche cephesi henüz net karar vermiş değil. Şu anlık batarya ve konsept üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Porsche CEO’su Oliver Blume 718 Cayman hakkında yaptığı açıklamada ” Bir sonraki 718 Cayman için hâlâ konsept üzerinde çalışıyoruz fakat gelecek 12 ay içinde ne tarafa gideceğimiz hakkında bir karar vereceğiz” dedi.

Exit mobile version