Site icon Dijital Tekerlek

Porsche 550 Spyder modeline değinildi

Porsche 550 Spyder modeline değinildi 2

Porsche markası yayınladığı video ile birlikte Porsche 550 Spyder modelini tekrardan gözler önüne serdi. Detaylara gelin birlikte göz atalım.

Porsche markası adına yarış konusunda her şeyin başlangıcı olarak adlandırılan model.
Bir çoğumuz yaşlarımız sebebiyle Porsche 550 modelini hiç duymamış olabiliriz. Fakat unutmamak gerekir ki Porsche 550 modeli Porsche tarihinde oldukça önemli bir yere sahip. Model Alman üreticisi tarafından üretilen ilk yarış otomobili olma özelliğine sahip. Ayrıca model 550 kilogram ve 110 beygir gücünde olan 4 silindirli boxer motora sahip. Bu sayede güç ağırlık oranı yılına göre oldukça başarılı seviyede. Bununla birlikte model kendinden daha güçlü modellere karşı zaferler kazanmayı başarmıştı. İlk buyuk zaferi 1954 yılında almayı başardı.
Ayrıca belirtmek gerekir ki yukarda bahsettiğimiz ağırlık güç oranını elde etmek adına Porsche mühendisleri ciddi emek harcadı.


Modeli ilk satın alan ünlü Amerikalı isim James Dean model ile maalesef korkunç bir kazaya karıştı ve hayatını kaybetti. Bu yüzden model bir süre olumsuz bir şekilde hatıralarda yer edindi.

Porsche 550ne modeli hakkında daha detaylı bilgi içeren yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version